ZAPADNE SLUŽBE SNIMILE ŠOKANTAN DOKAZ: Putin gomila vojsku za veliki rat u Ukrajini! (VIDEO)

rusija tenkovi vojska armada

Video je nastao iz vojnog voza prepunog kamiona i mobilnih raketa samo 90 kilometara od ukrajinske granice.

Snimak takođe prikazuje ogromnu kolonu Putinovih tenkova koji se kreću u blizini Krima kao deo većeg obima operacija ratnih igara zajedno sa 12.000 vojnika, piše Webtribune.rs

Rusija je prikupila 40.000 vojnika u tom regionu i na snimku se vide ruski tenkovi kako ulaze sa trajektima vezanim za pridruženo poluostrvo.

Tenzije su konstantno prisutne između Rusije i Ukrajine nakon što je Moskva optužila Kijev za zaveru za teroristički napad na pridruženom poluostrvu.

Bivša sovjetska država je sada upozorila da se naslućuje potpuna invazija i da ni Zapad ne bi mogao da je zaustavi.

Rusija realizuje tajne ratne vežbe strahujući da bi napad NATO-a mogao biti na vidiku.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je rekao da više ne mogu računati na podršku Evrope u borbi protiv “ruske agresije.“

On je rekao i da potpuna invazija na Ukrajinu od strane Rusije ne može više da se odbaci kao da oni koriste oslabljenu Evropu.

Ukrajinski poslanici su prethodno upozorili da bi nestabilnost u EU izazvana Bregzitom mogla ostaviti naciju kao glinenog goluba za Putina.

Ukrajinski predsednik je rekao: “Ukrajini će i dalje biti potrebna snažna međunarodna podrška u borbi protiv ruske agresije, ali obezbeđivanje ove podrške postaje sve teže za naše diplomate zbog različitih objektivnih i subjektivnih faktora.“

Dodao je i: “Tokom naredne godine, političke snage mogu da dođu na vlast kao rezultat izbora u nekoliko evropskih zemalja koje ne mogu biti ekstremisti, ali su naklonjeni kompromisu sa Kremljom. Evropa i dalje govori jednim glasom, ali postoje zemlje u kojima se ruski akcenat već previše čuje.“

Porošenko je ranije upozorio da Putin želi da bude “gospodar sveta“ kada je Ukrajnia održala paradu da pokaže svoju vojnu moć.

Ruski predsednik se priprema za nuklearnu noćnu moru, jer aktivira nove bunkere, bombe i svemirska oružja.

Putin je takođe pomerio svoja nuklearna oružja na samo 75 kilometara od granice sa SAD.

Predsednička nada SAD-a Donald Tramp je ranije upozorio da bi Krim i Ukrajina mogli da budu bure baruta za pokretanje Trećeg svetskog rata.

(Webtribune.rs)

Share this post: