Demonstranti će biti izdaleka gušeni zvukom!?

To nije prva kontrola mase koja koristi zvučne talase, ali Raytheon-ov patent za novu vrstu štita za nerede koji proizvodi nisko frekventne zvučne talase koji vam mogu poremetiti disajne puteve i ometati disanje, zvuči pomalo zastrašujuće.

Alati kontrole masa poput LRAD Sound Cannon-a (LRAD Zvučni Top) emituju rafale glasnih i neugodnih zvukova koji mogu izazvati glavobolje i mučninu.

Ali Raytheon-ov nesmrtonosni štit stvara talas pulsnog pritiska koji se usklađuje sa gornjim respiratornim traktom čoveka, što mu onemogućava disanje i na kraju ga onesposobljava.

Patent ističe da zvučni talasi koji se generišu nisu zapravo snažni, pa dok bi demonstranti mogli pasti u nesvest zbog nedostatka kiseonika koji dolazi do mozga, njihove bubne opne neće biti oštećene u tom procesu.

I kao što rimski vojnici spajaju štitove formirajući veliki neprobojni zid, ovi novi interventni štitovi zapravo mogu biti umreženi formirajući veći akustički front, znatno poboljšavajući njihov raspon, snagu i učinak.

Nema reči o tome šta mogu biti dugoročne zdravstvene posledice ako se nađete na pogrešnoj strani jednog od tih štitova. Ali zamislite to neugodno iskustvo koje se ne razlikuje od sile kojom Dart Vejder guši izdaleka.

Izvor: Novi svjetski poredak

Share this post: