DO SADA SAM ĆUTAO ALI SADA PRIZNAJEM: SREO SAM VANZEMALJCE

 

Srpska planina Rtanj stecište je paranormalnih dešavanja, onostranih pojava i vanzemaljskih poseta a posle potvrde od strane američkog udruženja ufologa da je naša planina centar života sa drugih planeta, neki od meštana sela na Rtnju javljaju se sa dramatičnim ispovestima o susretu sa došljacima sa drugih planeta!

Plamteće i svetleće lopte, glasovi na nepoznatom jeziku koji dopiru niotkuda, iznenadni naleti hladnog vetra usred leta, već su pominjane i dobro poznate pojave na Rtnju ali ono što se pre 11 godina desilo Miliji Jovanoviću iz sela Šarbanovac nezabeleženo je dosad na ovim prostorima.

Miliji je tog 15 avgusta, prema njegovim rečima,  nepoznata sila pobila 12 ovaca i dve koze a njemu i njegovom zetu dve prilike nalik ljudskim umalo nisu došle glave.

Danas, krepki 83-ogodišnji Milija koji već deset godina živi kod kćerke i zeta u Valjevu, kaže da je morao da napusti svoje selo jer mu posle gubitka stoke i pretprpljenog straha, nije padalo na pamet da ostaje na Rtnju.

-Nikada neću zaboraviti taj dan, sećam se kao da je juče bilo, sa zetom sam nešto radio oko kuće, bilo leto pa se dan otegao, ovce pasle pored kuće, kad odjednom blesak svetlosti udari pred nas a neki vetar poče da duva, bog bi ga znao odakle.

Samo sam se okrenuo da pitam zeta šta se to dešava kada je nešto puklo a on i ja padosmo na zemlju.

Uspeo sam da se pridignem i video sam krajičkom oka dve osobe, male rastom poput dece, ali sa dugačkim rukama i neprirodno velikim glavama, kako stoje nedaleko od ambara.

Mislio sam da sam izgubio razum od onog praska a te dve spodobe, ili šta su već odjednum su nestale. Utom se i zet pridigao i pitao me da li sam dobro a ja od svega što sam video nisam mogao ni glasa da pustim, priča čiča Milija.

Ipak, ono što je video kada se pribrao Milija pamti i danas a pamtiće kaže dok je živ.

-Kada me je zet podigao i kada smo videli da smo obojica čitavi, tek smo tada dobro pogledali oko sebe i imali šta i da vidimo. Svih 12 ovaca i dve koze koje sam imao ležale su gotovo izgorele na poljani a trava je bila spržena.

Zaplakao sam kao malo dete jer mi je to bio sav imetak. Hteo sam da odem u policiju ali mi zet nije dao, plašio se da me ne strpaju u ludnicu kada ispričam šta sam doživeo a i sad se ljutio što ovo pričam  ali vidim da ste objavili da i Amerikanci priznaju da na Rtnju nešto postoji pa ko velim da ispričam i moju muku koju mi neko čudo napravi pre više od deset godina, kaže Milija Jovanović.

Naš sagovornik kaže da ne može da kaže da su ga tog dana napali i stoku pobili došljaci iz svemira ali ako nisu oni pita se šta je to bilo.

-Sve ovo vreme sam ćutao i tu muku nosio u sebi zbog kćerke i unuka, neću da im neko kaže da im je deda lud ali mi ništa žalije nije što tada nisam slikao pobijenu stoku i sparušenu zemlju, da imam neki dokaz.

Ipak, Rtanj je mnogo brate moj čudna planina, još će se tamo svakojakih čudesa dešavati pa će neko valjda i zabeležiti nešto, završava svoju vrlo čudnu pripovest Milija Jovanović.

 

Pravda

Share this post: