Džulijan Asanž: Zapadna demokratska iluzija vodi ka Novom Svetskom Poretku

Najpoznatiji svetski insajder Džulijan Asanž dao je intervju za venecuelansku TV stanicu Telesur, u kojem je rekao kako „Zapad stvara perverzno carstvo koje vodi do potpunog kolapsa ljudskih prava“.

Razgovor je, naravno, vođen u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, gde bi Asanž, prema sopstvenim procenama, mogao ostati još nekih godinu dana. „Očekujem da će švedske vlasti odustati od slučaja, mislim da je to najrealniji scenario. Možda će nakon detaljne istrage odustati od optužnice te će se moj slučaj rešiti diplomatskim putem. Nadam se u roku između 6 i 12 meseci“, dao je svoje predviđanje Asanž.

Pritom je kazao kako nije odgovoran za nikakav seksualni napad, dodavši da Švedska samo radi u interesu Vašingtona čiji je jedini cilj njegovo izručenje u SAD.

Asanž se u intervjuu ipak manje bavio svojom ličnom sudbinom, a više ukupnim sistemom koji se stvara na globalnom nivou. Tako je Asanž rekao kako SAD podstiče „lavinu totalitarizma“, dodavši kako je demokratija u zemljama Zapada samo iluzija i da sistematski nadziranje građana vodi ka stvaranju „transnacionalne totalitarne države“.

„Ovo je međunarodni fenomen koji se ne dešava samo u SAD-u. On je veći od SAD-a i vodi nas prema vrlo mračnom mestu. Ljudska prava se na Zapadu sistematski smanjuju, a javnost je izložena neviđenoj medijskoj manipulaciji“, rekao je Asanž .

Iako SAD negira da je Vrhovni sud već spremio optužnicu za špijunažu protiv Asanža, osnivač VikiLiksa smatra kako postoje očigledni dokazi da je taj slučaj već pripremljen. Pritom napominje kako je slučaj protiv njega samo deo napora američkih vlasti da se obračunaju s VikiLiksom. Veruje kako su ih vlasti počele napadati kada je VikiLiks objavio informacije koje sugerišu povezanost vojske s ubijanjem civila u Avganistanu.

„Američke vojne snage su ubile hiljade ljudi u Avganistanu, a indirektno je stradalo 20.000 ljudi, i to prema sopstvenim izveštajima … Prolili su krv muškaraca, žena i dece, ali i vlastitih vojnika u Avganistanu“, naglašava Asanž.

Da bi stvar bila još gora, vlasti su na objavu ovih informacija uzvratile tezom kako „i VikiLiks možda ima krvi na svojim rukama“. „Ovo je kao borba dece u vrtiću. Kažu kako VikiLiks kaže da je Pentagon možda ubio hiljade ljudi, pa onda odgovaraju kako VikiLiks ima krvave ruke“, kaže Asanž.

Na kraju se zahvalio Ekvadoru koji mu je odobrio azil, ali i ostalim zemljama Južne Amerike koje su mu iskazale podršku.

Index

Share this post: