ISTRAŽIVANJA O RAKU FALSIFIKOVALA FARMACEUTSKA MAFIJA

Neverovatnu činjenicu rasvetlila je nova studija magazina „Nature“ koja je empirijski ponovila naučne studije o raku. Naime, čak je 88% od 53 najpoznatije studije o raku neponovljivo u laboratorijskim uslovima što znači da su slučajno ili namerno naučnici progurali sumnjive podatke.

C. Glenn Begley, bivši direktor Amgena, međunarodnog farmaceutskog giganta i autor ove studije, nije mogao da ponovi čak 47 od 53 studije koje je proučavao.

On veruje kako su istraživači ili slučajno ili namerno fabrikovali rezultate da bi očuvali visoku prodaju i budžete pri stvaranju i plasiranju određenih lekova sumnjive pozadine.

„Na ovim studijama farmaceutska industrija bazira identifikaciju novih tržišta za razvoj lekova. Ako već ulažu par miliona dolara na studije onda bi barem trebali da budu sigurni da su tačne. Kada smo pokušali da ih ponovimo postali smo uvereni kako gotovo niti jedna nije merodavna“ zaključio je Begley.

Nažalost, ovaj naučnik nije objavio koje su studije u pitanju, verovatno zbog klauzule s bivšim poslodavcem, ali ionako je jasno da je tim saznanjem savremena borba protiv raka pogrešna.

Slična otkrića je pre koju godinu objavio i Dr. Džordž Robertson, povezana s Parkinsonovom bolešću i sličnim neurodegenerativnim poremećajima. Bajer je također prikazao nemerodavne naučne studije u 2011. kojima njihova konkurencija gura vlastite lekove na tržište.

Žalosno je da posljednjih godina ovo stremi ka tome da nauka najbolje dokazuje kako su njene vlastite grane na prilično klimavim nogama. Nekada su ovo bile teorije zavere, a danas je sve žalosna istina.

 

naturalnews.com, Vestinet

Share this post: