Paranoja: FBI upao novinarki u kuću zbog guglanja o ekspres-loncima!

FBI upao u stan zbog ekspres lonca

Novinarka Mišel Katalano od sada će sigurno dvaput da razmisli pre pretraživanja na Internetu. Naime, zbog guglanja o ekspres-loncima i rančevima, u kuću joj je banulo šest agenata antiterorističke jedinice FBI.

Mišel je ispričala da je prvo njen suprug pretraživao pojam „ranac“ što je zajedno s njenim guglanjem o ekspres loncima „upalilo lampicu“ zbog kombinacije tih predmeta u napadu na Bostonski maraton ove godine u kojem je poginulo troje, a ranjeno više od 260 ljudi.

Osećala sam se veoma loše. Ovo pokazuje gde smo. Pokušate li da naučite kako se kuva u eskpres loncu moguće je da ćete završiti na listi za posmatranje. Morate da pazite na svaku, čak i najmanju stvar, jer neko posmatra sve što radite‘, rekla je Mišel.

Agenti su prema njenim rečima pretražili kuću a onda i upitali njenog muža da li poseduje neku bombu, da li ima ekspres-lonac, i da li je na internetu nekad tražio da vidi kako se pravi bomba od eskpres lonca.

Dodala je da su agenti rekli njenom suprugu da imaju oko 100 ovakvih intervencija u sedmici i da se za njih 99 ispostavi da se ništa ne događa.

(Večernji list)

Share this post: