Skrivene CIA tajne

Dokument CIA-a o rušenju kula “Bliznakinja”…ubistvo Kenedija… neidentifikovani leteći objekti (UFO)… zapis o potonuću “Lankastrije”…studija o identičnim blizancima, samo su neki od svetskih dokumenata sa najvećom poverljivošću! Jednoga dana više neće biti tajna. Ali kada?

Oni su stroga tajna, a tako će ostati i u budućnosti! Predstavljamo vam svetska dokumenta koja se drže u tajnosti, skrivajući informacije vezane za moćne političke lidere, masovna ubistva tokom Drugog svetskog rata, ali i nemile događaje kakvi su teroristički napadi i nesrećni događaji tokom burnih istorijskih vremena. Neki od njih su objavljeni, ali tek nakon što su pali u zaborav…

Dokument o isceniranom napadu na SAD iz 1962, kojim bi se opravdao rat protiv Kastrove Kube, objavljen je tek 1990. U istoriji će ostati upamćen kao operacija Nortvuds. Njen cilj je bio da se iscenira teroristički napad na SAD da bi se dobilo opravdanje za invaziju Kube. Akciju je otkazao tadašnji predsednik SAD-a, Džon Kenedi, nakon čega je smenio autora plana, Lajmana Lemnicera.

Ubistvo američkog predsednika Džona F. Kenedija– Predsednik SAD, 35. po redu smrtno je ranjen 1963. dok se vozio sa svojom suprugom Žaklinom u predsedničkoj koloni.

Iako je za ubistvo Kenedija, osumnjičen bivši američki marinac- Li Harvi Osvald, većina istraživanja ne podupire ovu činjenicu, zbog čega je ovaj atentat i danas predmet širokih špekulacija. Postoje brojne teorije zavere o ovom slučaju, ali nijedna od njih nije dokazana. Postoje čak i neka dokumenta vezana za ubistvo Kenedija, koja su zapečaćena do 2017 godine. Smatra se da postoji čak 1000 ovakvih dokumenata, koji još nisu stigli do očiju javnosti..

“Otac” Haklberi Tvina i Tom Sojera, ali i dobar prijatelj Nikole Tesle- američki književnik Mark Tven (Samjuel Langhorn Klemens ) nakon smrti 1921.ostavio je za sobom nedovršenu autobiografiju. Interesantno je da je ovaj document objavljen tek 2010.godine, odnosno čitav vek kasnije. Takođe, u prvoj polovini 1990. pronađen je izvorni rukopis “Haklberija Fina” u Holivudu.

Britanski ratni brod RMS Lancastria, potonuo je 1940. tokom Drugog svetskog rata.U potonuću broda poginulo je najmanje 5.000 ljudi. Smatra se da je ovo najveći ljudski gubitak za Britaniju u Drugom svetskom ratu. Izveštaj o potonuću broda i celokupnom događaju zapečaćen je do 2040. godine

Dokumenta o neidenetifikovanom letećem objektu -UFO (unidentified flying object ). U njima se navodi da je 25 od 1600 sumnjivih letećih objekata, bilo kredibilno za neka naučna objašnjenja, ali ipak naučnici nisu uspeli da objasne njihovo poreklo.

Katinjski masakr ili masakr u Katinjskoj šumi je masovno pogubljenje poljskih građana koje je naredila sovjetska vlast 1940. godine. Arhiva o ovom brutalnom događaju, kada je života lišeno oko 20.000 poljskih zatvorenika objavljena je tek 1992. konačno potvrđujući odgovornost Sovijeta.. Do tada se nažalost nije znao tačan broj žrtava.

-Kontroverzna studija o identičnim blizancima 1960. godine zapečaćena je kao stoga tajna na Univerzitetu Harvard do 2066.godine

Kinonov pergament koji datira još iz 14. veka-otkriven je tek 2001.godine. Ovaj tajni document u arhivama Vatikana otkrila je italijanski paleograf- Barbara Frejl. U njemu se navodi da kraljevi templari nisu zapravo širili jeres tokom inkvizicije.

Smedia

Share this post: