Zašto podmladak američke FEMA podseća na Hitlerjugend (Hitlerovu omladinu)?

7. oktobar 2012., Viksburg. Savezna vlada proziva FEMA korpus. Ali, oni dočaravaju sećanja na Hitlerovu omladinu iz 1930. godine u Nemačkoj. Bez obzira na njihovo ime, Ministarstvo za unutrašnju bezbednost (The Department of Homeland Security – DHS) je upravo osnovalo svoj prvi razred od 231 omladinca.

Mladi u uzrastu 18-24 godine, regrutovani od predsednikovih AmeriCorp volontera, predstavljaju prvi talas DHS-ovog omladinskog hora, dizajniranog posebno za puno radno vreme, platu, čvrstu FEMA vojsku mladih po celoj zemlji.

13. septembra 2012. Ministarstvo za unutrašnju bezbednost dalo je svoju prvu klasu diplomaca FEMA korpusa koji će biti na prvoj liniji ‘fronta’. Ideja da se volonterska sila od nekoliko desetina hiljada volontera rasprši širom zemlje kako bi se pomogli u vreme prirodnih katastrofa, zvuči odlično, a detalji i raspored ove nove vladine vojske je malo neobičan, ako ne i uznemirujući.

DHS podiže oružanu vojsku

Prvi problem u vezi sa ovom „novom“ vojskom je činjenica da su to samo deca. Da, 18 godina je uopšteno punoletstvo uz pomoć kojeg osoba može potpisati ugovor za vojnu službu ili da mu se sudi kao odrasloj osobi. Ali pitajte bilo kojeg roditelja – za 18, 20 ili čak 24- godišnjaka i reći će vam da je on još uvek naivan, iako – uticajan klinac.

Drugi problem sa ovom najavom i programom je njegov tajming. Tokom protekle dve godine, predsednik Obama je potpisao nekoliko izvršnih naloga za obustavu svih građanskih i ustavnih prava i predao upravljanje SAD-om FEMA-i, i to pod vojnim zakonom. Takođe, u to vreme, domaće savezne agencije pod DHS-om, uključujući FEMA-u, su naručile milijarde komada municije, kao i odgovarajućeg vatrenog oružja. Doduše, ovo novo oružje i municiju ne bi trebao koristiti u nekom dalekom ratu ili u borbi protiv šumskih požara u Kaliforniji, već na ulicama Amerike.

Čudna oklopna borbena vozila

Pojedinci širom SAD-a su počeli da izveštavaju o čudnim, novim, veoma naoružanim FEMA borbenim vozilima. Zašto bi agenciji za prirodne katastrofe poput FEMA-e trebalo 2500 novih GLS oklopnih borbenih vozila? Prema podacima Agencije, kao i službe predsednika Obame, odgovor je „kontrola stanovništva“ u vreme ratnog stanja.

Jedan set slika koji je dostupan javnosti pokazuje vagone i vagone novih DHS i FEMA oklopnih borbenih vozila, zajedno sa otvorima za mitraljez. Oni su označeni uobičajenom okrenutom američkom zastavom i naslovom „unutrašnje bezbednosti“. Ispod toga se nalazi DHS logotip, na kojem takođe piše, „Sprovođenje imigracije i carine“. Slične poruke na crnim vozilima sa belim slovima takođe daje i tekst POLICIJA / SPASAVANJE.

FEMA korpus

FEMA-in zamenik komandanta, Bogati Serino, pozdravio je „indukcijsku svečanost“ na inauguraciji prve klase članova FEMA korpusa. Prema DHS web stranici, „članovi DHS korpusa će pomagati pri katastrofama, i oporavku nakon njih, pružajući podršku područjima, u rasponu od – radeći direktno sa preživelima sve do podržavanje centara za oporavak, deleći dragocene informacije o pripremama za katastrofu i ublažavanja informacija prema javnosti.“

Serino opisuje šta je prvi FEMA korpus postigao do sada, kao i gde će biti uskoro na sledećem poslu:

„Juče smo dočekali 231 energičnog člana u prvoj klasi FEMA korpusa ikada. Članovi su upravo završili svoj prvi mesec treninga sa našim partnerima, Korporacija za nacionalne i komunalne usluge (CNCS) i jedan su korak bliže rada na polju u reakciji i oporavku kada se dese katastrofe. Oni će sada krenuti u FEMA Centar za „Domaću Pripremu“ da bi proveli naredne dve nedelje treninga u njihovim FEMA specifičnim ulogama. Nakon što završe oba CNCS i FEMA treninga, ovaj 231 predani član FEMA korpusa će biti osposobljen za rad u jednoj od raznih uloga povezanih sa katastrofama, u rasponu od „odnosa u zajednici“ do „Centra podrške oporavka od nepogode“.

Regularna vojska

Za razliku od većine lokalnih timova za pomoć pri katastrofama koji su volonteri, treniraju povremeno i samo obaveštavaju kada je katastrofa, FEMA korpus će biti plaćen za puno radno vreme, redovna vojska vladine mladosti.

Administrator Sarino dalje objašnjava: „Novi članovi, koji se kreću u dobi 18-24 godine starosti, doprineće posvećenoj, obučenoj, i pouzdanoj radnoj snazi protiv katastrofe, radeći puno radno vreme, 10 meseci u saveznoj pomoći na katastrofama i naporima oporavka“.

Na kraju, uz objavu najave prve diplomirane klase FEMA korpusa mladih, Sarino opisuje njegovu i agencijske viziju budućnosti, onu gde „FEMA korpus postavlja temelje za novu generaciju menadžera za hitne slučajeve.“

DHS se sama naoružava

Kao što smo detaljno, 28. avgusta, u Whiteout Press članku “Istorija nabavke DHS municije“, pročitali, federalna Agencija Hitnog Managementa, svaki dan sve više i više izgleda kao vojska.

Sajt za nabavke Savezne vlade zapravo navodi DHS zahteve za ponude da ga snabdevaju municijom i vojnim naoružanjem. Svi nalozi navedeni u gornjem članku, uključujući i naloge za stotine miliona komada municije, javno su dostupni na http://www.fbo.gov.

Jedan pogled na grafikon DHS kupovine municije u protekloj deceniji otkriva drastičan porast naloga za kupovinu metaka, u ukupnom iznosu od više milijardi. Ostali grafikoni dostupni online pokazuju sličnan drastičan ‘šiljak’ u kupovini pratećeg oružja od strane Ministarstva unutrašnje bezbednosti.

Za šta se savezna vlada SAD-a priprema?

I zašto imamo osećaj da vojska ispranog mozga još od mladosti, milioni komada oružja, hiljade oklopnih borbenih vozila i doslovno milijarde komada municije, nisu ti koji će pružiti olakšanje američkom narodu tokom prirodnih katastrofa?

Svaki istoričar će vam reći da to zvuči više kao naoružavanje Hitlerove mladeži nego vojske prve pomoći koja se bori protiv šumskih požara i uragana.

izvor: whiteoutpress.com, infowars.com, Novi svjetski poredak

Share this post: