Apsolutni rekorder: Dobio račun za struju od 13,4 miliona dinara!

Apsolutni rekorder: Dobio račun za struju od 13,4 miliona dinara!

Na računu Grujice Stanijanovića iz Tešice kod Aleksinca piše da je potrošio 688.254 kilovat sati, pa ispada kao da su meštani svih moravskih sela bili priključeni na njegov strujomer.

Ni kriv, ni dužan, postao je apsolutni rekorder u Srbiji po iznosu pogrešnog računa za struju. Grujici Stanijanoviću, iz Tešice kod Aleksinca, EPS je isporučio decembarski račun za struju od 13,4 miliona dinara!

A na njemu piše i da je 688.254 kilovat sati, kao da su meštani svih moravskih sela bili priključeni na njegov strujomer. Kada je dobio račun, Stanijanović i njegova supruga su bili šokirani, a isprava nisu ni mogli da razaznaju silne cifre na računu, pa su pomisli da duguju 13.000, pa 130.000 dinara.

[adsenseyu5]

– Vala, baš su ga preterali, jer bi je prosečan račun za struju bio oko 2.000 dinara – kaže Grujica.

A potom su Stanijanovićima počeli da pristižnu dodatni računi, sa iznosima od 1.400 dinara, 2.300 i 1.900 dinara. Istovremeno, Grujici je isporučen i račun za utrošenu električnu energiju u decembru minule godine, za lokal sa iznosom od 32.000 dinara, što je tri puta veći od onog koji je platio na novembar.

U Privrednom društvu “Jugoistok” priznali su grešku do koje je došlo, kako kažu, zbog pokvarenog električnog brojila koji je očitavao pogrešnu potrošnju.

Tvrde da su, i bez reklamacije, primetili grešku, zamenili ekektrično brojilo i da je je jedini ispravan račun koji Grujica Stanijanović treba da plati onaj u iznosu od 1.400 dinara.

(Telegraf)

[adsenseyu1]

Share this post: