Astronom Džil Tarter: Vanzemaljci bi lako mogli da preuzmu kontrolu ako odluče da posete Zemlju!

Potraga

Veličina svemira i razvoj naše tehnologije verovatno su glavni razlozi za to što još nismo pronašli vanzemaljce, ali šta bi bilo kada bi oni odlučili da posete Zemlju?

Projekat SETI decenijama traga za tragovima koji bi nam pokazali da nismo sami u svemiru.

Među astronomima koji vode projekat je Džil Tarter, koja je rekla da bi vanzemaljci lako mogli da preuzmu kontrolu ako odluče da posete Zemlju.

“Ako se pojave na našem pragu, to znači da imaju daleko naprednije tehnologije od onih kojima mi raspolažemo”, rekla je za TechCrunch saosnivačica SETI Instituta.

Ona je dodala da bi zbog toga oni bili ti koji će moći da postavljaju pravila.

Iako potraga za životom u svemiru traje već dugo, još nismo uspeli da pronađemo bilo kakvu formu vanzemaljskog života, usprkos našem napretku. Tarter navodi da su za tu zagonetku ključne dve stvari.

Svemir je ogromno mesto i do sada smo pretražili samo njegov izuzetno mali deo. Tarter je to uporedila s istraživanjem čaše vode u odnosu na sve okeane na našoj planeti.

Drugi verovatni razlog je to što nismo dovoljno razvijeni.

“Moguće je da još nismo pronašli pravi način da otkrijemo vanzemaljce”, kaže Tarter i dodaje da je optimistična u vezi sa napretkom tehnologije koja će čoveku omogućiti da istražuje mnogo veće delove svemira.

(24sata.hr, foto: pixabay)

Share this post: