Bečka parodija: Dačić sudija, Vučić vođa navijača, Tači „operisan“ i prodori Kurca (VIDEO)

politicari fudbal utakmica bec

Snimak meča između političara Evrpske unije i predstvnika vlasti Balkanskih zemalja će vas sigurno oraspoložiti.

Fudbal je najomiljeniji sport u Evropi, pa je tako prijateljski meč koji se odugrao sinoć između predstavnika Balkana (FK Futura) i predstavnika Evropske unije (FK EU) privukao veliku pažnju javnosti. Ministar Aleksandar Antić je bio bio golman, Ivica Dačić sudija, a ceo događaj sa tribina je pratio i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

U protivničkom timu najagilniji bio je ministar spoljnih poslova Austrije, a samo zahvaljujući Antićevim maestralnim odbranama mreža Balkanaca nije napunjena posle prodora Kurca.

Ministr Antić je pokazao veliku veštinu i dobrim delom doprineo da tim za koji igra pobedi, ali je tom prilikom povredio ruku i završio u bolnici.

Antić se, za razliku od Dačića, juče nije oglašavao pre utakmice povodom. Inače, osim njega, u timu Future za loptom su potrčali i albanski premijer Edi Rama, zatim Hašim Tači i kolege iz Crne Gore, Makedonije i BiH Igor Lukšić, Nikola Poposki, Igor Crnadak.

U suprotnom timu biće mladi austrijski šef diplomatije Sebastijan Kurc, ali i slovenački premijer Miro Cerar. Sem Dačića, o regularnosti utakmice brinuće i evropski komesar Johanes Han.
Kako javlja reporter Kurira, Tači je bio najgori na terenu, ali to nije zaustavilo tim Balkana u ubedljivoj popedi!

S druge strane, najbolji u ekipi Future bio je Aleksandar Antić, sve dok se nije povredio, zbog čega je napustio teren.

Igrač sa najviše fudbalskog iskustva, premijer Gruevski, doveo je tim „Buduće članice“ u vodstvo posle Tačijevog pasa, a sa vodstvom otišlo se na zasluženu pauzu. Posle pauze isti tandem povećao je rezultat na 2:0 u korist „Budućih članica“. Tači i Gruevski delovali su kao uigrani dvojac.

Bekim Čolaku, kosovski ministar evrospkih integracija, je solo-prodorom još jednom matirao „EU“ i Balkancima povećao prednost na 3:0. Antić je povremeno pozivao na oprez opominjući svoje saigarče da se vrate u odbranu.
Međutim povreda ručnog zgloba, zadobijena na utakmici, naterala je srpskog ministra da napusti teren, nakon što je Johan Satler, šef odseka za Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Austrije postigao prvi pogodak za EU i smanjio rezultat na 3:1. Antić, koga je na golu zamenio Svilanović, teren je napustio uz aplauz publike, koja je pohvalila njegovo golmansko umeće.

Svilanović je u dva navrata odličnom paradom spasao gol „Budućih članica“.

Tim EU nije uspevao da nametne svoju igru, pa je Colaku postigao još jedan pogodak, čime su „Buduće članice“ ponovo povećale vodstvo na 4:1. Pred sam kraj susreta, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Austrije Mihael Linhart, smanjio je prednost Balkanaca na 4:2.

Tim Balkana odneo je ubedljivu pobedu na Evropljanima od čak 4:2! Kako sazjanemo, ministar Aleksandar Antić odlično je branio mrežu, ali je pri kraju imao peh sa rukom, pa je zamenjen.

Dačić: Ni po babu, ni po stričevima

Odigrana su dva poluvremena od po 20 minuta na glavnom stadionu u Beču, a Dačić je uoči utakmice otkrio kakav će sudija biti i da li će suditi pošteno, pošto je Antić u jednom od timova:

Ministar spoljnih poslova je pošteno sudio meč i proglašen je za najzanimljivijeg učesnika…

Biću nepristrasan kao međunarodna zajednica – našalio se Dačić, uz opasku da je u Beč tek stigao iz Meksika i da mora malo da se odmori pre utakmice.

Na pitanje posle meča da li mu je bilo naporno da trči, Dačić odgovara da je uspeo da stigne na sve strane.

– Nije bilo teško. Han i ja smo bili pomoćne sudije, glavni sudija je bio profesionalac, tako da nismo mnogo trčali.

Nije bilo incidenata, sve je bilo mirno. Han i ja smo se dogovorili da on daje žute, a ja crvene kartone, ali nije bilo potrebe – izjavio je Dačić.

Zavidnu formu i umeće pokazao je Nikola Gruevski, makedonski premijer, dok je i crnogorski ministar Igor Lukšić bio koristan u svojoj ekipi. Ljut protivnik bio je i austrijski ministar Sebastijan Kurc.

Pogledajte kako je sve to izgledalo na terenu u Beču.

(Kurir)

Share this post: