Budućnost kontracepcije: Čip će sprečiti trudnoću

NJUJORK – Žene i devojke će ubuduće moći same, pritiskom na dugme daljinskog upravljača, da određuju žele li da zatrudne ili ne.

trudnoća, čip, čipovanje,

Sve pomoću uređaja koji se ugrađuje ispod kože, a koji u organizam svakog dana tokom 16 godina ubrizgava 30 mikrograma levonorgestrela.

Testiranje

Prema izveštaju objavljenom u časopisu MIT tehnolodži rivju, firma koja stoji iza proizvoda „Majkročips“ obećava da će implantat na tržištu biti već 2018. godine, a klinička testiranja već su najavljena.

Uređaj koji se „ugrađuje“ u ženu ima dimenzije 20x20x7 milimetara, a verovatno će biti „instaliran“ ispod kože zadnjice ili donjeg stomaka.

Skladište hormona

„Precizno, dugoročno isporučivanje supstance u organizam može se postići korišćenjem mikrorezervoara koji skladište i hermetički zatvaraju levonorgestrel“, napisano je u saopštenju  „Majkročipsa“.

Žene, inače, samo jednim pritiskom na dugme mogu da isključe implantat, i začeće je u periodu kad se levenorgestrel ne izlučuje u organizam ponovo moguće. Ponovni pritisak na dugme daljinskog upravljača opet čini ženu neplodnom. Sve po njenoj želji.

(Kurir)

Share this post: