ČUDO: Medved napao čoveka, spasio ga pas mešanac! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Da li ste ikada razmišljali o tome na koliki rizik su spremni čuvari i šetači pasa ukoliko se prilikom šetnje nađu u opasnosti?

Dok ovaj odgovor moramo prepustiti istraživanjima i statistikama, uz poverenje u pojedinačnog šetača, odgovor na pitanje da li pas često pomaže čoveku u nevolji je daleko jednostaviniji: kuce su uvek rade da pomognu!

[adsenseyu5]

Mešanac labradora po imenu Henri pokazao je koliko poverenja ima u svog šetača Stivena, kada je rizikovao svoj život da spasi njegov.

Šetač i pas su se našli u velikoj opasnosti kada su se našli na putu jednoj mrkoj medvedici, odnosno između nje i njenih mladunaca.

Ovaj položaj je izuzetno opasan, jer ženke medveda umeju da budu vrlo agresivne ukoliko neko dovede u opasnost njihovo potomstvo.

Junaci naše priče u tom trenutku nisu znali da su se isprečili između mališana i njihove ljute mame.

[adsenseyu1]

Vođena instinktom, medvedica je krenula u napad, kako bi zaštitila mladunce. Iako je delovalo da je sve izgubljeno, Stiven je ubrzo shvatio da pored sebe ima pravog zaštitnika.

Henri je počeo da laje na zbunjenu medvedicu, pa je već napadnuti šetač imao dovoljno vremena da je odgurne od sebe i da se u beg.

Medvedica je zatim nasrnula i na psa, ali je on bio dovoljno hitar i priseban da na vreme pobegne, zadobivši tek nekoliko ogrebotina.

Obojica su u sukobu zadobila lakše telesne povrede, ali je ishod bio bezopasan u odnosu na opasnost koja im je pretila.

Ubrzo su uspeli da dozovu pomoć, pa su smešteni u bolnicu, gde su im rane zalečene. Priča o hrabrosti u spremnosti kuce da spasi svog šetača u međuvremenu je obišla svet.

[adsenseyu1]

(AP, Životinje.rs)[adsenseyu2]

Share this post: