Da li je krvoločnost drevnih Maja zaostavština bogova ili nešto drugo?

Zašto su bili krvoločni?

Da li je moguće da pojava masovnog vampirizma vuče korene iz tako davnih vremena, pa kasnije prenela na nešto modernije junake svetske kulturne baštine?

U poslednje vreme, pisana štampa i mnoge televizije sveta, posvećuju pažnju uticaju vanzemaljskih civilizacija na razvitak čovečanstva. Bukvalno sve što je na ovoj planeti nastalo i podignuto a vredno je, pripada neposrednom ili posrednom vanzemaljskom učešću.

Isto tako, sa istorijske sfere, malo po malo, čitava priča se sve više premešta u polje snova i tzv. paranormalnosti. Takozvani susret na granici mogućeg, po tome, nije ništa drugo nego direktan uticaj visoko intelektualno razvijenog vanzemaljca nad nemoćnim i slabim čovekom .

Zapravo, moglo bi da se pojednostavi, sve što sanjamo a mislimo da ima neko posebno i skoro uzvišeno značenje, ne predstavlja ništa drugo već grubu manipulaciju, vanplanetarnih  (ne)željenih posetilaca. Kroz istoriju, po tim navodima i izveštajima, prikazivali su se svim narodima iz daleke prošlosti i beskrupulozno ili ne, predstavljali se kao prava pravcata božanstva.

Posebno je zanimljivo njihovo nasleđe, koje su ostavili kod pojedinih naroda. Recimo Maje, na čija naučna i kulturna dostignuća je ponosan čitav svet. Po tim pretpostavkama i pokazateljima, Maje su upražnjavale svakodnevna žrtvovanja uz krvave i surove rituale da bi se, recimo, Bogovi umilostivili na povratak.

Ukoliko je neka velika nevolja u pitanju žrtvovanje je bilo još masovnije i, svakako, krvavije. Ako su im Bogovi ostavili znanje iz matematike i drugih prirodnih nauka, čemu je služila ostavština u vidu ljudskih žrtvi? Neko je postavio smisleno pitanje, kakvi su to navodni Bogovi koji su u stanju da ostave takve običaje?

Ukoliko su, ipak, bili posetioci iz Svemira, kakva i koja im je bila uloga u svemu tome? Da li je bilo moguće, u pitanju je prava pravcata ljudska krv, da su dotični posetioci imali neke mračne veze sa neophodnim ljudskim sastojkom i zbog čega im je, eventualno, bila potrebna?

Da li je moguće da pojava masovnog vampirizma vuče korene iz tako davnih vremena, pa se kasnije prenela na nešto modernije junake svetske kulturne baštine?

(Vrteska)

Share this post: