Greška koju u šminkanju prave skoro sve devojke čini da izgledaju mnogo ružnije, evo u čemu je problem!

Zašto žene duže žive?

Malo je devojaka koje se šminkaju koliko-toliko redovno, a koje u svojoj kozmetičkoj torbici nemaju jedan legendarni proizvod koji u isto vreme može da vam bude najbolji prijatelj i najveći neprijatelj.

Crni krejon ili ajlajner devedesetih je bio proizvod bez kog nijedna devojka nije mogla da zamisli izlazak u grad. Zapravo, ni osamdesetih situacija nije bila bolja.

Kad malo bolje razmislimo, postoje čitave generacije koje ni ne znaju kako je izledalo šminkanje bez crnog krejona!

Ali, taj legendarni komad šminke zapravo ne čini ama baš ništa dobro za vaš izgled. Zapravo, ako se ne koristi umereno i pravilno, može samo da učini da vam oči izgledaju manje i uvučeno.

S ovim se slaže i slavna šminkerka Zoi Foster Blejk, koja svim svojim klijentkinjama savetuje da izbegavaju crne ajlajnere, posebno na donjem kapku.

– Mislim da je crni ajlajner previše dugo popularan, a zapravo na većini žena ne izgleda dobro. Činjenica je da crni ajlajner oko očiju čini da vam oči izgledaju manje, iako bi trebalo dqa je poenta upravo suprotna – objašnjava ona.

via GIPHY

To ne znači da sad treba da bacite sve crne krejone i ajlajnere iz kuće, već jednostavno da malo bolje razmislite o tome kako ih koristite.

Iako ona savetuje da ih u potpunosti izbegavate, jer postoje mnogo bolji načini da se pomoću različitih nijansi senke oči istaknu na mnogo bolji način, Zoi naglašava da devojke koje ga baš vole mogu da ga koriste, ali uz određena pravila.

– Ako ga baš volite, probajte da ga koristite samo na gornjem kapku. Ili pokušajte da eksperimentišete sa braon, ljubičastim ili plavim olovkama – savetuje poznata vizažistkinja.

U poslednje vreme je trend raznobojnih krejona i ajlajnera sve veći u Holivudu, pa tako zvezde poput Tejlor Svift i Selene Gomez rado eksperimentišu sa drugačijim bojama.

Popularne nijanse su plava, zelena, ljubičasta, pa čak i narandžasta, a u zavisnosti od toga koliko želite da istaknete oči, birajte nijansu i količinu koju ćete naneti oko celog oka, ili samo na jedan kapak.

Dobra kombinacija je i nanošenje crne linije na gornji, a neke veselije boje na donji kapak, ili tačno ispod linije donjih trepavica.

Dobar trik je i da oči dodatno istaknete i uvećate stavljanjem bele olovke na samu liniju donjih trepavica.

Ukoliko vam je ovo previše jako, danas možete da pronađete veliki broj olovaka u boji kože koje se koriste baš za to.

Samo uvek imajte u vidu da olovka koja ide „u oko“ (na onu liniju između trepavica i samog oka) uvek mora da bude oftalmološki testirana – dakle, ne kupujte na pijaci.

(24Sata.rs)

Share this post: