HEROJSKI, NEMA ŠTA: PSI ODVUKLI VLASNIKE DA POMOGNU ŽENI U NEVOLJI!

Dva dobermana proslavila su se kao heroji nakon što su svoje vlasnike odvukli tokom šetnje nekoliko milja dalje od kuće, kako bi spasili ženu koja je doživela saobraćajnu nesreću.

Emili i Sem Luis, brat i sestra, šetali su svoje pse Star i Storm u jednom engleskom gradiću, kad su njihovi ljubimci počeli čudno da se ponašaju.

– Sve je bilo normalno, šetali smo, oni su trčkarali oko nas, ali su se odjednom ukočili, načuljili uši i razmenili značajne poglede – objašnjava Emili, koja nije mogla da shvati šta se događa.

– Mi ništa nismo čuli, ali naši psi očigledno jesu. Kasnije smo shvatili da su čuli zvuk lomljenja kad se saobraćajna nezgoda dogodila.

Oni su insistirali da krenemo u određenom pravcu i vukli su nas više od jedne milje daleko od kuće, a zatim smo shvatili i zašto – objašnjava Sem.

Brat i sestra su iz radoznalosti odlučili da poslušaju instinkt svojih pasa, koji su ih doveli na mesto saobraćajne nezgode koja se dogodila na malom seoskom putu kojim retko prolaze vozila.

Čim su videli šta se dogodilo, pozvali su dežurne ekipe, a u međuvremenu su pokušali da provere da li je osoba koja se nalazi u kolima živa.

Posle nekog vremena, žena koja se nalazila u vozilu počela je da se pomera, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć, pa je ona izvučena na sigurno i zbrinuta.

Istragom je utvrđeno da se automobil prevrnuo, pa je ona ostala zarobljena sve dok joj vlasnici ovih dobrih kuca nisu ukazali pomoć.

Star i Storm su zaista heroji koji su još jednom pokazali nesebičnu volju životinja da pomognu biću koje se našlo u nevolji, a njihovi vlasnici su veoma ponosni na njih.

(zivotinje.rs)

Share this post: