Hitlerova čudovišta iz doba Jure: Nacisti planirali da ožive davno izumrele životinje

Nacisti i njihov vođa Adolf Hitler planirali su da „ožive” preistorijske evropske životinje, izumrle pre 9.000 godina, koje bi potom koristili za sportski lov.

hitler

Među željenom lovinom našli su se divlji bikovi viši od dva metra sa divovskim rogovima. Na čelu tog projekta bio je Herman Gering, Hitlerova desna ruka, koji je i sam bio strastveni lovac i željan da se oproba u borbi protiv zveri.

Ovu informaciju otkrili su autori dokumentarca o Hitleru „Hitlerova čudovišta iz doba Jure”.

Autori filma ističu kako je lov na divlje životinje u evropskim šumama bio deo nacističke vizije o stvaranju veza sa davnim germanskim plemenima i verovanju da bi to dalo dodatni kredibilitet u nemačkom narodu, piše „Dejli mejl“, a prenosi Jutarnji.hr.

Gering je proučavao drevne tekstove o izumrlim životinjama i crteže na pećinama, a plan mu je bio da pari životinje iz zoološkog vrta i potom ih pusti u ostatke prašume u Poljskoj koja se nekada prostirala evropskom nizijom.

Doktor Tobi Taker, viši predavač sa Univerziteta u Kardifu, istakao je da je to bio ambiciozan pokušaj nacista da se povežu sa istorijom i prikažu da su „već dugo tu”.

– Geringu je lov bila jedna od najvećih aktivnosti i verovao je da bi lov na posebno divlje i snažne životinje doneo još bolji ukus tom hobiju. Želeo je da istočnu Evropu ponovo nastani tim životinjama, a lov na divlje bikove bio bi ultimativni lovački izazov – kaže Taker.

Loše vesti sa fronta i ubrzan krah nacističke Nemačke sprečili su Hitlera da ostvari ove planove.

(Dnevno)

Share this post: