Kada platite PARKING, vaše vozilo će ubuduće biti i OSIGURANO od sitnih šteta?!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Javno komunalno preduzeće (JKP) Parking servis započelo je proceduru kako bi do kraja ove godine vlasnici koji automobile parkiraju u garažama, parkiralištima i zonskom sistemu bili osigurani od sitnih šteta.

Vršilac dužnosti direktora Parking servisa Andrija Čupković rekao je da automobili sada nisu osigurani, pa vozač kada uđe u garažu ili se parkira u zoni, ne zna da li će neko da ga zakači, da mu polomi retrovizor ili far.

– Mi smo sada započeli proceduru uvođenja osiguranja za automobile i u narednim mesecima sklopićemo ugovor sa nekom od osiguravajućih kuća, kako bi svi građani koji kupe kartu ili plate SMS – om parkiranje u zoni bili pokriveni od sitnih šteta – naveo je on, a prenosi Uprava Beograda.

Kada parkiraju, treba da dobiju neko osiguranje za to što plaćaju i to će biti nova usluga koju Parking servis planira da uvede do kraja godine, naveo je Čupković precizirajući da se ne radi o osiguranju od krađe automobila, već od oštećenja i bahatog ponašanja određenih ljudi prema tuđem vlasništvu.

– Sada radimo tendersku dokumentaciju. Izabraćemo najpovoljnijeg ponuđača i mi ćemo osigurati sva vozila.

Znači, za plaćenu kartu na ulici, ili u garaži, vi ćete dobiti osiguranje vašeg vozila, do nekog iznosa – rekao je on.

Kako je dodao, JKP planira da u garažama uvede i video-nadzor, pa će građani koji dožive neku veću štetu moći da se obrate sudu uz materijalni dokaz, tako što će priložiti video-zapis.

(Dnevno.rs)

Share this post: