Kao scena iz horor filma: Nešto je počelo da mu se pomera u listu noge! – VIDEO

Ilustracija

Scena iz horor filma – eto tako se može opisati ovaj video snimak.

Nešto se pokrenulo u nozi mladića i pravilo mu čudne oblike pod kožom lista desne noge, kao da pokušava da iskoči napolje.

Pojavu je zabeležio kamerom ovaj sportista, a može se videti kako se njegov mišić lista nekontrolisano trza, dok se čuje glas devojke koja mu pravi društvo „O, moj Bože, izgleda kao da je unutra vanzemaljac“, a on uzdišući odgovara „Znam“.

Kako tvrde stručnjaci, ovu bizarnu pojavu izazvao je grč, koji se pojavio nakon što je muškarac odradio intenzivni trening tajlandskog boksa – „mu taj“.

Trenirao je puna dva sata u zagrejanoj teretani, a nakon što je dehidrirao, primetio je da mu se nešto miče u nozi.

Ali on nije dozvolio da ga uhvati panika već je uzeo mobilni telefon i počeo da snima mišić koji je skakao gore-dole, stezao se i opuštao, izvlačio i uvlačio u njegovoj nozi, piše Dejli mejl.

Iako u njegovoj nozi nije bio vanzemaljac iz filma „Osmi putnik“ ova situacija nije bila nimalo bezazlena. Bolovi su bili žestoki, i na snimku se čuje kako bolno uzdiše. Grč ga je držao naredna dva dana.

– Ovo izgleda kao fascikulacija, odnosno prisilna kontrakcija mišića. Uzrok nije u potpunosti razjašnjen, ali pretpostavlje se da nedostatak magnezijuma i neravnoteža kalcijuma mogu doprineti ovakvom stanju, a može se dogoditi i od napornog vežbanja i umora – objasnio je fizioterapeut Stjuart Mejler.

(Srbijadanas.com)

Share this post: