Kompanija AMAZON želi da u budućnosti ima džinovsko LETEĆE SKLADIŠTE

Ilustracija

foto-ilustracija: Tanjug/AP

Kompanija Amazon želi da u budućnosti ima džinovsko leteće skladište iz kojeg će leteti flota dronova s paketima koje će dostavljati kupcima.

Leteće skladište su patentirali u Američkom zavodu za patente, a prema njihovoj zamisli nosila bi ga letelica slična cepelinu (ili Airlander 10).

Na taj način mogli bi da brže dostave velike količine robe za kojom bi mogla da skoči potražnja na mesta poput utakmica ili muzičkih festivala.

U toj ideji planirane su i letelice koje bi donosile nove zalihe, prenosi BBC.

Amazon je u decembru obavio prvu testnu dostavu dronom, ali ovaj patent drastično nadograđuje osnovnu ideju ovakvih dostava.

Kako i sami pojašnjavaju, kombinacija dronova i letećih skladišta omogućila bi mnogo bržu dostavu robe od klasičnih skladišta na tlu.

Prema planu, skladišta bi bila na visini od 14.000 metara, a dronovi koji bi se spuštali prema Zemlji gotovo i ne bi trošili energiju, što bi pomoglo njihovom većem dosegu.

Upravo je doseg dronova jedan od glavnih problema za kompanije koje rade na njihovom razvoju u smeru dostavnih letelica.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Naravno, radi se o patentu i Amazon još nije komentarisao planove. Zbog toga se ne zna da li je ovo deo projekta koji je u realizaciji ili samo koncept. 

(Telegraf.rs)

Share this post: