Kosmolog Ram Čeri tvrdi: Na pragu sam dokaza o postojanju paralelnog univerzuma! – VIDEO

Ilustracija

Ideja o postojanju paralenog univerzuma nije nova i ona postoji odvajkada, ali dokaz za to uporno izmiče naučnicima.

Ali jedan kosmolog tvrdi da je na pragu dokaza koji bi potvrdio postojanje ovo zanimljivog i nikada dokazanog fenomena.

Naučnik Ranga-Ram Čeri sa Kalifornijskog Instituta za tehnologiju, koji je došao do ovih saznanja, kaže da bi se shvatilo o čemu se radi neophodno je znati kako je došlo do nastanka Univerzuma, a to je čuvena teorija Velikog Praska.

Ono što je kosmolog Čeri pronašao je „ispupčenje“ u kosmičkom zračenju i za to pretpostavlja da je „suda“ paralelnih univerzuma.

Naučnik veruje da prilikom sudaranja različitih univerzuma dolazi do pojave „mehurića“ koje je on u svom istraživanju primetio.

Ipak, kosmolog je skeptičan prema svom otkriću, i kaže da je verovatnoća 30 odsto da je na tragu velikog otkrića i da to što je otkrio može biti samo velika mrlja svemirske prašine.

Kosmolog Čeri kaže da je za sada sve na nivou hipoteze, ali učinjen je veliki napor. Ovo potencijalno otkriće će verovatno dobiti svoju potvrdu za 15 do 20 godina, kada stupi na scenu sledeća generacija naučnika koja će raditi modernijom tehnologijom od današnje.

,,Potraga za drugim univerzumima je izazov“, naglašava Čeri.

Do ovih saznanja naučnik Čeri je došao zahvaljujući moćnom Plankt teleskopu koji se nalazi u Evropskoj Svemirskoj Agenciji.

(Blic, sciencealert.com)

Share this post: