Svake nedelje samo za čitaoce dnevnog lista „Alo!“ svoje recepte i kulinarske tajne otkriva Luka Broz (22), čukununuk predsednika SFRJ Josipa Broza Tita. On kuva odmalena, ali se kuvanjem profesionalno bavi već četiri godine.
Sastojci:
1 kg bifteka
[adsenseyu5]
Sastojci za sos:
4 kašike džema od šljiva
4 dl crvenog vina
100 g suvih šljiva
so
biber
20 g majčine dušice
kašika vorčestera
[adsenseyu1]
kašika senfa
20 g putera
voda
Priprema:
Na kocki putera propržite majčinu dušicu i suve šljive. Sipajte vino, džem i mešajte dok se džem ne rastopi.
Dodajte senf i vorčester. Posolite, pobiberite i sipajte pola čaše vode da se sve lepo ukuva.
Kada se sos ukuva, prelijte ga preko pečenog mesa. Kao prilog odlično ide francuski pire od krompira.
[adsenseyu1]
(Jovana Nikolić)
[adsenseyu2]