Ljubav: Tigar, medved i lav postali nerazdvojni drugari

lav-tigar-medved

Afrički lav Leo, američki mrki medved Balu i bengalski tigar Šir Kan su, kao dvomesečni mladunici, došli u posed dilera droge koji ih je držao u neodgovarajućim uslovima, zlostavljao i loše brinuo o njima. Male zveri bile su bolesne, neuhranjene i pune povreda, ali u zajedničkom zatočeništvu su se zbližile i postale nerazdvojni prijatelji.

“Utočište za životinje Nojeva barka”, neprofitna organizacija koja brine o zlostavljanim životnjama, spaslo ih je i odvelo u Lotus Grouv u Džordžiji (SAD), gde su izlečeni od zadobijenih povreda.

U najgorem stanju je bio medved, kome je vlasnik stavio kožni am i nije ga prilagođavao njegovom rastu, tako da je ovaj doveo do deformacija i toliko se usekao u meso da je morao da bude hirurški odstranjen.

Sve tri životinje su se ipak lepo oporavile, ali pošto su u višegodinjem mučnom zatočeništvu jedinu utehu nalazile u uzajamnom druženju, vezavši se jedni za druge kao neobična porodica, uprava “Nojeve barke” je odlučila da ih ne razdvaja. Smešteni su zajedno, na prostranoj ograđenoj površini, i činilo se da će konačno moći da prožive miran život. Sve dok njihovom zajedništvu nije zapretio novi savezni zakon.

Po njemu, prostor u kom se drže velike mačke mora da bude ograđen ogradom dvostruko višom od one koja okružuje stanište tri drugara, a “Nojeva barka” nije imala 489.000 dolara – koliko iznosi cena nove ograde.

Problem su, kao što to često biva, rešili ljudi dobrog srca. Dirnuti pričom o neobičnoj slozi i ljubavi divljih zveri, velikodušno su donirali novac, a priča koja je puštena u javnost privukla je i mnogobrojne posetioce.

Uz to je još i firma koja postavlja ograde dala popust od skoro 100.000 dolara, te su zaštitnici životinja i njihovi pitomci na kraju bili čak i 10.000 dolara u plusu.

Medved tigar i lav, neobični drugari, i dalje uživaju u svom prijateljstvu i žive kao čudna, ali srećna porodica.

(Blic)

Share this post: