Mladi Splićanin preživeo UŽAS: Svojim BRODOM uplovio u sam EPICENTAR ZEMLJOTRESA!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Snažan potres uzdrmao je juče nešto pre 14 sati područje Splita i ostatak Dalmacije, a građani su još uvek u šoku posle ovog događaja koji je svima uterao strah u kosti.

I dan kasnije Splićani prepričavaju svoje utiske i pričaju o tome gde je ko bio u tom trenutku, kome su kod kuće popucali zidovi, ko je panično odjurio po decu u školu…

Međutim posebno interesantna je priča mladog Splićanina koji se našao, ni više ni manje, nego u epicentru potresa!

Ni ne sluteći da bi tako nešto mogao da doživi, ovaj 31-godišnji pomorac po struci isplovio je svojim brodom u petak oko 11.30 sati u društvu prijatelja prema Čiovu.  Krenuli su u ribolov, opušteno, kaže, uz po koje pivo i razgovor, a upravo pred Čiovom jedna je od njihovih omiljenih ‘stanica’ kada nemaju vremena za udaljenija ‘lovišta’.

U 13.58 sati sa svojim brodom našli su se gotovo nad samim epicentrom potresa. Kažu da je oko njih je bilo još nekoliko brodova, a kada je krenulo da ‘trese’ nikome nije bilo jasno šta se događa.

„Odjednom se osetila neka detonacija, kao da je pukla morska mina! Osetili smo snažne vibracije, pogledali smo se u čudu, nije nam bilo jasno što se događa. Mislili smo da neko dinamitom lovi ribu, to nam je prvo palo napamet.

Pogledali smo oko sebe i shvatili da su i ljudi na okolnim brodovima zaprepašćeni kao i mi. Šta se, ustvari, dogodilo, shvatili smo tek kada smo čuli za zemljotres na radiju koje nam je sve vreme bio upaljen“, kaže 31-godišnjak.

Dodaje da u trenutku kada su shvatili da se radi o zemljotresu sve je bilo već gotovo.

„Dohvatili smo mobilne i počeli da zovemo svoje ‘na kopnu’ i čujemo jesu li dobro, je li sve u redu, i šta se uopšte dogodilo, koliko je treslo…

„Naravno da smo tada shvatili da je to bio baš jak potres, sigurno bi smo se i više prepali da smo toga bili svesni u trenutku dok je treslo“, kaže mladi Splićanin.

Dodaje da još uvek nije svestan koliko su sreće imali u toj morskoj ‘avanturi’ koju nikome ne bi poželeo, piše Slobodna Dalmacija.

(Kurir.rs)

Share this post: