Na stomaku trudnica postoji linija koja otkriva pol bebe?

Test

foto-ilustracija: pixabay.com

Na stomaku trudnica postoji linija, a da li znate šta ona može da vam otkrije? Staro verovanje kaže da pogled na trudnički stomak može da otkrije kog pola je beba.

Naime, uzdužna crta na trudničkom stomaku, takozvana linea negra, otkriva pol deteta.

Smatralo se da trudnica nosi devojčicu ako linea negra seže do pupka, a ako se produžava i iznad pupka, trudnica nosi dečaka. S vremenom se ispostavilo da ta tvrdnja nije istinita.

Zašto se linea negra pojavljuje?

U trudnoći se u telu proizvodi veća količina melanina, pigmenta koji dovodi do tamnjenja kože. Porast melanina u telu prouzrokuje i povećanu proizvodnju estrogena, što u kombinaciji dovodi do hiperpigmentacije. To je ujedno i razlog zbog kojeg klitoris i bradavice u trudnoći postaju tamniji.

Linea negra nestaje nakon porođaja. Linija bledi postepeno, a dojenje može usporiti njen nestanak. Iako je potpuno bezopasna, mnogim ženama smeta, ali njen nastanak se nikako ne može sprečiti.

Folna kiselina uspešno kontroliše promene u pigmentaciji kože, a prirodno se nalazi u pšenici, šparglama, spanaću i pomorandžama, pa ako želite da linea negra bude manje vidljiva, konzumirajte ove namirnice.

(Kurir.rs)

Share this post: