NAPOKON: Prvi domaći animirani film o Nikoli Tesli (VIDEO)

Nepoznato o geniju

Slavni naučnik poslužio je kao inspiracija animatorima beogradskog studija „Ringišpil“, koji trenutno prikuplja finansijske donacije pomoću kojih će sprovesti u delo ideju da Tesla bude glavni junak animiranog filma.

Ovi nezavisni umetnici osmislili su zanimljiv scenario: Tesla, nakon što što je njegov projekat u laboratoriji na Long Ajlendu ispao neuspešan, zaposlio se kao električar.

Tu je i devojčica koja saznaje da njen svet nije stvaran, već da je deo sna velikog naučnika i da od nje zavisi hoće li naučnik ostvariti svoj san i napraviti mašineriju čuda.

Autori su na popularnom sajtu Kickastarter započeli akciju prikupljanja novca ne bi li sproveli svoju ideju u delo.

Koliko je dobar odziv publike pokazuje činjenica da je, u odnosu na ciljanih 6.500 dolara, prikupljeno više od 30.000.

Ekipa pod vođstvom reditelja Branislava Brkića na realizaciji ovog filma, čiji je naziv „Tesla i fenjerdžija“ (Tesla & The Lamplighter), radi već dve godine, a po završetku će autorima ostati samo da završe skup produkcijski proces.

Tim će, takođe, u martu učestvovati na konkursu za finansiranje dugometražnih animiranih filmova koji se održava u Lionu, pa bismo uskoro mogli da uživamo u domaćem filmu urađenom po najvišim svetskim standardima.

(Nacionalna Geografija)

Share this post: