Ni NASA nema objašnjenje: Zastrašujući odjeci zabeleženi na 6 različitih mesta širom sveta – VIDEO

Stvara se novi superkontinent

foto-ilustracija: pixabay.com

 

Misteriozni odjeci zabeleženi su na 6 različitih mesta širom sveta, a čak ni NASA nema objašnjenja.

Zastrašujući zvuci zabeleženi su širom planete, od Bliskog Istoka do Engleske ove godine, kao i u Australiji, dok je većina lokacija bila na istočnoj obali SAD.

Poslednji odjek se pojavio ove nedelje i preplašio stanovnike američke države Alabame. Policija kaže da je obaveštena o „sumnjivom zvuku“ koji je opisan kao „glasan odjek“ oko 9 uveče u ponedeljak.

Odjek koji su nazvali „big bum“ je protresao više kuća, i činio se kao da dolazi sa severozapadne strane Lokbjuija, kako je izjavila policija. Međutim, policija i stručnjaci ne mogu da zaključe šta je prouzrokovalo misterioznu buku.

Pojedini stručnjaci kažu da bi uzroci mogli varirati od supersonične letelice do meteora koji su eksplodirali u atmosferi.

10. oktobra je sličan zvuk ostavio stanovnike grada Kairn u čudu. Mnogi su sugerisali da je avion ”FA-18 Hornet” proizveo taj zvuk. Dve nedelje kasnije se čuo još jedan odjek na Ejr poluostrvu na jugu Australije, u isto vreme kada je plavi meteor proleteo nebom.

„Postajao je sve veći i veći, i na kraju je bio samo veliki bljesak na nebu i iskre su izlazile iz njega,“ kako je rekla stanovnica Port Linkolna, Lisa Vatson za “Njuz Korp”.

„Dovezla sam se kući i čula dva glasna pucnja, možda sekundu odvojena, i zatim je nebo opet zasijalo… Osetila sam kako se ceo svet dva puta protresao.“

Ovo pak, nije prvi put da se misteriozan zvuk čuo, jer su na 64 lokacije prijavili slične zvuke ove godine.

Među tim lokacijama su i Mičigen, Leplend, Sveti Iv, Svonzi i Jorkšir.

U međuvremenu su stanovnici u Alabami na Tviteru opisivali poslednji misteriozni događaj. Jedan stanovnik ga je opisao kao „neverovatno glasan pucanj“ koji je „prodrmao celu kuću“.

Nacionalna služba za vremenske uslove u Birmingemu u Alabami je izjavila da bi zvuk mogao da potiče od soničnog zvuka letelice ili meteorita.

„Čuo se glasan odjek, ali mi nismo videli ništa što ukazuje na veliki zemljotres na radaru ili satelitu.“

Istovremeno je Bil Kuk iz NASA-e rekao za “ABC 3340” da poreklo misterioznog odjeka i dalje ostaje nejasno. On veruje da bi zvuk mogao da proizvede i bolid, velika supersonična letelica ili eksplozija na zemlji.

Po rečima Kuka, NASA stručnjaci za meteore će nastaviti da analiziraju nove podatke u nadi da će odrediti uzrok zvuka.

(Webtribune.rs)

Share this post: