Očekivali smo da pit bul rastrgne zarobljenog jelena ali on je uradio…(VIDEO)

pitbul

Povređeni jelen slučajno se našao zarobljen u ogradi u Grinvilu, u Južnoj Karolini. Pit bul po imenu Goti, koji je živeo sa druge strane dvorišne ograde izašao je napolje i prišao povređenom jelenu.

Kada je Goti shvatio da je jelenu potrebna pomoć, odjurio je u kuću i naterao svoju vlasnicu Loreal da krene za njim i tako je doveo do jelena.

Na veliko iznenađenje gospođe Loreal, Goti je prišao povređenom jelenu koji se ritao od bolova i pokušavao da se izbavi iz ograde. Goti je tada počeo da ga liže i smiruje.

Sve vreme je stajao pored povređene životinje i umirivao je, dok je Loreal otrčala u kuću da zatraži pomoć od organizacije koja zbrinjava divlje životinje.

Kada se Loreal vratila pas je i dalje lizao glavu jelena i pružao mu utehu, a jelen je delovao mnogo smireniji i strpljiviji. Goti mu je lizao glavu i noge, a Loreal je pokušala da ga ispetnja iz zamršene žice.

Očekivala je da će jelen početi da beži kada bude oslobođen, ali to se nije dogodilo!

Divlja i uplašena životinja shvatila je da je u društvu prijatelja! Loreal i Goti krenuli su ka dvorištu a jelen ih je pratio. Tamo je i dočekao volontere rehabilitacionog centra za divlje životinje – odmarajući se sa Gotijem u bašti!

Vlasnica je sve ovo zabeležila kamerom, a kasnije je izjavila da je znala da je njen pas nežan i dobar, ali da je i ona iznenađena njegovim požrtvovanjem i brigom koju je pokazao!

Pit bulovi su psi koje definitivno „bije loš glas“, i to samo zbog toga što su pre stotinu godina odgajani za borbe sa bikovima, a kasnije i sa drugim psima.

Prate ih predrasude da su uglavnom nepoželjni, krvoločni, prirodno zli, agresivni, uvek ljuti i nepodobni za čuvanje. Ipak, ova priča, ali i hiljade sličnih, govore da je reč o lojalnim psima punim ljubavi!

Ukoliko su odgajani adekvatno, njihov temperament nije ništa drugačiji od temperamenta psa bilo koje rase. Da može, povređeni jelen bi vam to isto ispričao…

(Vesti o životinjama)

Share this post: