ODUŠEVILI SVET: Grupa čileanskih studenata izumila je bicikl koji je nemoguće ukrasti! (VIDEO)

Jerka

Grupa čileanskih studenata izumila je prvi bicikl koji je nemoguće ukrasti. Ili tako bar oni tvrde…

„Bicikl koji ne možete ukrasti“ zove se „Jerka“ (Yerka) i ne razlikuje se od ostalih bicikala koje viđate po gradu, osim u jednom detalju.

Naime, deo okvira možete podeliti na dva dela koja, spojite li ih sedištem, čine katanac koji možete obmotati oko svakog stuba u gradu.

Za dizajn ovog bicikla koji bi lopovima trebalo da zada glavobolju, zaslužni su Huan Hose Monsalve, Kristobal Kabeljo i Andres Roi.

„Andresu su ukrali dva bicikla u kratkom vremenu, a kad smo na fakultetu morali da se pozabavimo temom poboljšanja gradskog prevoza, odlučili smo da iskoristimo njegovo iskustvo i počeli smo da nabacujemo ideje o tome kako rešiti problem krađe bicikala. Na kraju smo došli do ideje koja nalikuje ovom što imamo danas“, rekao je Monsalve u najnovijem intervjuu za “Fox News”.

Njihova kompanija trenutno radi na prototipu koji će spojiti katance i naše pametne telefone putem blututa, a Jerka bi trebalo da košta između 325 i 700 evra.

Međutim, mnogi koji su video pogledali pronašli su propuste u njihovom pristupu dodavši da se bicikl bez problema može otključati, uništiti ili da će se mnogi lopovi zadovoljiti volanom pa čak i prednjim točkom koje očigledno nije teško ukrasti.

(Index.hr)

Share this post: