On je Zoran Ivanović i često je NEZADOVOLJAN: A kad je nezadovoljan…

Štednja

foto-ilustracija: pixabay

Ljutiti putnik australijskog avio-prevoznika Kvantas tužio je tu kompaniju, zato što mu tokom leta od Hongkonga do Sidneja nije radio ekran za gledanje filmova.

Zoran Ivanović iz Melburna putovao je 10 sati, ali zbog tehničkih problema nije imao kako da “ubije vreme”.

Pošto se prvo žalio kompaniji, dodeljeno mu je 3000 poena za letenje, ali je Ivanović i dalje bio nezadovoljan. Zahtevao je i 100 dolara kompenzacije, jer je izračunao da bi tokom tog leta pogledao najmanje pet filmova, od kojih bi ga svaki na tlu koštao 20 dolara.

Međutim, Građanski i administrativni tribunal u Viktoriji odbacio je taj zahtev, obrazloživši da predmet nije u njegovoj nadležnosti, pošto je reč o međunarodnom letu.

Ivanović je već imao dve tužbe protiv Kvantasa pred istim sudom. U jednoj je tražio odštetu od 2.500 dolara, jer ga je navodno napala pijana stjuardesa na aerodromu u Singapuru, ali je ta tužba odbačena.

Zanimljiva je podudarnost da se ime Zoran Ivanović pominje na mnogim listama najsmešnijih tužbi u Viktoriji, ali u drugom kontekstu.

Ivanovićev imenjak (ili Ivanović lično) tužio je kompaniju Guči, zato što je njihova muška torbica, koju je pazario po ceni od 800 dolara, izgubila oblik uprkos pažljivoj upotrebi.

Pošto ni popravka u ovlašćenoj radnji u Italiji nije dala zadovoljavajuće rezultate (“torba je bila tako khka, da je još više propala”), tužio je kompaniju.

U dokumentima koji su predati Građanskom i administrativnom tribunalu u Viktoriji stoji da je torbica imala slabe šavove, da se krzala oko rajsferšlusa i da je imala rupicu na sebi.

“Imajući u vidu veliku cenu ovog predmeta, koji nije ništa više od male platnene torbe, očekuje se da će zadržati svoj izgled i biti trajnija od sličnih, jeftinijih torbi”, stajalo je u tužbi.

“Kvalitet je ispod očekivanog za proizvod takve cene.”

Ivanović nije želeo čak ni da preuzme popravljenu torbu i tražio je povraćaj novca.

Tvrdio je da je torbu koristio “možda jednom ili dva puta nedeljno, na sat ili dva za nošenje manjih stvari.”

“Da, možda sam probirljiv, ali nisam nerazuman. Kad nešto platite tako skupo, treba da očekujete savršenstvo”, rekao je tada za „Sundej herald san“.

(B92.net, metro.co.uk, Sunday Herald Sun)

Share this post: