Ovaj vodopad teče suprotno od zakona gravitacije, odnosno ide uzvodno!? – VIDEO

Farska ostrva

foto: Printscreen

Ekstremni vremenski uslovi na Farskim ostrvima uzrok su nesvakidašnjeg prizora i brojnih teorija zavere – vodopad teče suprotno od zakona gravitacije, odnosno ide uzvodno.

Video-snimak vodopada nastao je u blizini Gasadalua, naselja na Farskim ostrvima, i momentalno je postao aktuelan u razvijanju brojnih teorija zavere o smaku sveta.

Vetar i talasi bili su toliko snažni da su onemogućili reci da prateći korito pređe u more, već su je pogurali u suprotnom smeru, pa je izgledalo kao da voda ne pada već se penje.

Iako postoji sasvim logično objašnjenje za ovaj čudan fenomen, odmah su se javili oni za koje je ovo delovanje mračnih sila i znak da je kraj sveta blizu, te nam opet pokazali da pored sve moderne nauke i saznanja, verovanje u natprirodne sile kada je priroda u pitanju nisu ni malo popustile pred savremenim svetom.

(Jutarnji.hr)

Pogledajte video:

WATERFALL BLOWN UPWARDSExtreme weather conditions hit the Faroe Islands and caused a waterfall to apparently move upwards on Saturday. The bizarre sight came as heavy winds and waves hit Gásadalur, a settlement on the coast of the Faroe Islands.

Posted by Mortan Mortensen on субота 5. децембар 2015.

Share this post: