Ovih 6 istorijskih ličnosti su bili gotovo neuništivi!

Neuništiv

Postoje određene izuzetne osobe koje su ostavile svoj trag u istoriji čovečanstva, ali dostignuća pojedinih ostala su u senci njihove neverovatne upornosti da se odupru smrti.

Predstavljamo vam najpoznatije osobe kroz istoriju koje jednostavno „odbijale da umru”!

Kralj Zog

Albanski kralj, koji je vladao u 20-im i 30-im godinama prošlog veka, drži rekord za najveći broj pokušaja ubistva – bilo je ih čak 50! U jednom od najpoznatijih pokušaja atentata, ubica je iz neposredne blizine dva puta pucao u njega, a sve ovo dešavalo se pre određenog skupa zvanica na visokom nivou. Zog je smireno seo na svoje mesto u krvavoj odeći i rekao prisutnima da ne bi trebalo da budu uznemireni jer se ovo dešava gotovo regularno.

Neverovatni Zog je umro 1961. godine prirodnom smrću.

Grigorij Raspućin

Ruska kraljevska porodica na Raspućina je gledala kao na velikog mistika i držala ga je uz sebe sve dok nije počeo da umanjuje njenu popularnost zbog svoje čudne magije i najverovatnije, romantične veze sa carevom ženom. Grupa ruskih plemića pokušala je da otruje njegovo vino i hranu, ali se činilo da to ne daje rezultate.

Raspućin je nastavio da uživa u torti kada ga je jedan plemić upucao u leđa. Svi su mislili da je mrtav, ali on je naglo ustao i počeo da davi sve prisutne. Upucan je još tri puta i potom je uvijen u tepih i bačen u reku.

Ono što je možda najčudnije od svega, jeste izveštaj sa autopsije u kom je navedeno da je Raspućnin zapravo umro od hipertermije.

Ferdinand Magelan

Čuveni istraživač je dobio naređenje da ubije neprijatelje na FIlipinima. Na njegovu nesreću, kada se iskrcao, protivnik je spremno čekao.

Magelan je odmah po izlasku na kopno pogođen otrovnom strelom i uboden bambusovim kopljem, ali je nastavio da se bori. Kada više nije bio u stanju da se bori, neprijatelji su ga okružili i počeli da ga biju. Međutim, Magelan nije umro sve dok nije bio siguran da je ostatak njegove posade uspeo da se vrati na svoje brodove.

Crnobradi

Zloglasni pirat nikada nije uhvaćen već se povukao sa svim bogatstvom u Severnu Karolinu. Glava mu je ucenjena od strane guvernera Virdžinije, nakon čega su po njega krenula dva broda kojima je komandovao Robert Mejnard. Umesto da mirno sedi i čeka da smrt dođe po njega, Crnobradi se ukrcao na Mejnardov brod sa prvobitnim granatama i zamalo odsekao ruku kapetanu koji je krenuo po njegov život.

Crnobradi je uboden 20 puta i pogođen 20 puta, ali je umro dok je pokušavao da ponovo napuni pištolj.

Pablo Eskobar

Čuveni vođa narko kartela, koji je pokrivao 80 odsto svetskog tržišta kokaina, bio je na meti posebne specijalne jedinice. Tokom jurnjave po krovu, koja je toliko dugo trajala da je u pravcu čuvenog narko dilera ispaljeno na hiljade metaka, Eskobar se umorio od bežanja i na kraju pucao sam sebi u glavu. Njegovi progonitelji su pokušali da preuzmu zasluge za njegovo ubistvo, ali ima svedoka koji to demantuju.

Šarl de Gol

De Gol je skoro uspeo da dostigne kralja Zoga po broju pokušaja ubistva. Na vođu francuskog pokreta otpora atentat je pokušan 31 put, a svaki put se činilo da fancuski državnik kao da nije bio svestan da mu je život u opasnosti.

Jednom prilikom grupa ubica ispalila je 140 metaka u njegov auto, a de Gol je oklevajući prihvatio savet njegovog pomoćnika da se sagne i proba da izbegne metke.

(Dnevno)

Share this post: