Ovo će vam se desiti ako vas pogode iz električnog pištolja tzv.“tizera“ (VIDEO)

tizer elektricni pistolj policija britanija amerika

Kreatori popularne internetske naučne serije „The Slow Mo Guys“, neprestano donose drugačiji pogled na svet svakodnevice još otkako su objavili prvi video u 2010. godini.

Dok momci, Englez Gevin Fri i Daniel Gruči, čine sve kako bi podučili šest miliona pretplatnika, objašnjavajući im fiziku iza usporenih snimaka, njihov glavni cilj je – zabava.

Neki od njihovih najpoznatijih filmića u arhivi od gotovo 120 snimaka su ‘Podvodni meci’, ‘Loptom u lice’ i ‘Elastična gumica protiv lubenice’, piše Jutarnji.hr. Svi njihovi eksperimenti su neobični i magični.

– Imam osećaj da sve može da izgleda dobro na usporenom snimku. Čak i najjednostavnije stvari postaju impresivne – kazao je Gruči.

Za njihov poslednji eksperiment momci su otputovali u Skotsdejl, Arizona, gde su posetili američko sedište Tejzer Internešnala, kompanije koja proizvodi električno oružje. Njihovo ime je postalo sinonimom za električni pištolj – „tejzer“.

Fri i Gruči su tako odlučili da naprave usporeni snimak pogotka električnim pištoljem. Pronašli su ‘dobrovoljca’, Dana Hafena iz Vižn Riserča koji im nabavlja kamere, pa su ga „šokirali“ tejzerom.

Snimak, napravljen u 28.000 sličica u sekundi, savršeno prikazuje trenutak u kojem elektrode pogađaju telo i ispuštaju 50.000 volti kroz mišiće dobrovoljca.

Snimak koji ćete pogledati, šokiraće i vas.

(Srbija Danas)

Share this post: