OVO NIKO NIJE SMEO DA PRIČA: Evo koje je sve poznate fudbalere, Knele terao da plivaju obučeni u bazenu!

giška

Foto: Printscreen

Aleksandar Knežević Knele, momak sa beogradskog asfalta koji je poživeo samo 21 godinu, obeležio je devedesete prošlog veka u Srbiji, a jednom prilikom naterao je celu fudbalsku ekipu da obučena pliva u bazenu!

Mnoge od priča o Kneletu prerasle su u urbane legende, a jednu od njih ispričao je i njegov pulen zvani Mali Knele.

Ovaj događaj bez presedana odigrao se u hotelu „Mitrovac“ na Tari, a priča teče upravo ovako…

„Dok smo nabildovani Kneletov drug i ja igrali stoni tenis, sa strane su stajali fudbaleri Budućnosti iz Podgorice i smejali se bilderu koji je bio očajan u stonom tenisu.

U tom trenutku dole silazi Knele, primeti šta se dešava i to počinje da ga nervira. Reč tamo, reč ‘vamo, došlo je do čarke. Nakon kraće rasprave, Knele vadi pištolj i sve fudbalere tera u teretanu i kaže:

‘Pošto ste se vi smejali mom drugaru, sad ćemo mi vama. Ko ne bude mogao da uradi isto što i on, onda ide na kupanje u bazen ali obučen!’

Bilder je digao iz benča 150kg 5 puta, fudbaleri su se pogledali i shvatili da im kupanje ne gine. Knele im je naredio da svi uskoče u bazen, ali mu ni to nije bilo dosta.

Terao ih je da plivaju onako obučeni, u trenerkama. Na kraju ga je moj teča upravnik hotela zamolio da prestane da ih muči i tako se to završilo.

Tih par dana koliko su tu boravili, ja sam uvek bio pored njega, tako da su me na kraju u hotelu prozvali Mali Knele“, ispričao je svedok ovog događaja.

U sezoni 1991/92 ekipu Budućnosti sa klupe je predvodio trener Milan Živadinović, a igrali su, između ostalih, Anto Drobnjak, Miodrag Grof Božović, Niša Saveljić, Viktor Trenevski, Dejan Vukićević i svi su kasnije karijere nastavili u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Nije, međutim, poznato ko je od njih plivao obučen na Tari…

Podsetimo, Knele je završio kao što je i živeo, ludo i brzo… Ubijen je u 21. godini, u beogradskom hotelu „Hajat“, u noći između 28. i 29. oktobra 1992…

(Kurir)

Share this post: