Ovo su 5 najmisterioznijih vojnih aviona i svemirskih letelica koji „gmižu“ nebeskim svodom – VIDEO

Ma kakav NLO, fascinantnija je tajna vojna avijacija.

Ovo je pet najmisterioznijih vojnih aviona i svemirskih letelica koji „gmižu“ nebeskim svodom.

Top pet vazdušnih misterija uključuje i avion Aurora – crni trougao, Boeing X-37, nove Northrop Grumman RQ-180 bespilotne letelice, kao i bombarder Blackstar i helikoptere Black Hawk.

Ovi neverovatni tajni projekti razvijeni su pod nadzorom američkog ratnog vazduhoplovstva, američke mornarice, kopnene vojske i NASA-e.

S obzirom da su ove letelice tajne, o njima je razvijeno mnogo teorija zavere.

Navodno su testirani na tajnim lokacijama poput zloglasne i misteriozne „Oblasti 51“.

1. Stealth Black Hawk. Modifikovani Sikorsky U-60 Black Hawk avion navodno je Amerikancima poslužio da neopaženo preko avganistanskog neba dođu do Pakistana i Bin Ladena, 2011. godine. Postojanje ovih aviona i dalje bi bila velika tajna da se jedan u toj akciji nije srušio.

2. Blackstar. Ovo je navodno američka letelica koju su razvile njihove tajne službe još 80-ih godina prošlog veka za svemirska istraživanja. Navodno su napravljene nakon uništenja Chellangera 1986. godine.

3. RQ-180. Budžet američkog vazduhoplovstva je klasifikovan kao tajna, a čini se da je ovo najskuplja i najbolje projektovana bespilotna letelica ikad. Napravljena je za tajne zadatke, nadzor i izviđanje neprijateljskih skrovišta, a navodno će se početi koristiti 2015. godine. Ovo „čudovište“ navodno se testira u „Oblasti 51“ i ima raspon krila neverovatnih 40 metara, i može leteti 24 sata neprekidno.

4. X -37B. Robotska svemirska letelica razvijena od strane američkog vazduhoplovstva i služi za testiranje reupotreba svemirskih tehnologija – to je bar službena priča za javnost, a prava namena ovog robota ostaje tajna. Može provesti i godinu dana u orbiti planete. U „zaverskim“ krugovima kruži priča kako je ovo, zapravo, oružje protiv satelita.

5. Aurora. Prvi put ovo se ime spominje u finansijskim dokumentima 1985. godine. Ovo je najtajnije hipersonično američko vazdušno oružje, vanzemaljskog oblika – trouglastog, crne boje.

(Dnevno)

Share this post: