Padanje na pokretnim stepenicama – VIDEO

U okviru kampanje za povećanje bezbednosti putnika, pre svega onih koji svakodnevno vozom putuju na posao, operator britanskog železničkog saobraćaja “Netvork rejl” objavio je snimke nekih od njih u situaciji koja je već sama po sebi dovoljno neprijatna: prilikom pada za vreme korišćenja pokretnih stepenica.

Najdramatičniji snimci zabeleženi sigurnosnim kamerama objavljeni su na Jutjubu kako bi se putnici podstakli da budu obazriviji, naročito u užurbanom pretprazničnom periodu.

Tokom protekle godine zabeleženo je više od 400 padova na pokretnim stepenicama na 17 najvećih stanica “Netvork rejla”, uključujući Birmingem Nju strit, London Padington, Lids i Edinburg Vejverli.

“Ako nosite kofere i torbe, koristite lift”, “ako kasnite na posao, nemojte trčati uz pokretne stepenice”, „ako imate obuću sa visokim potpeticama, držite se za gelender”, upozorava se u video-snimku.

Robin Gisbi, direktor “Netvork rejla”, ističe da je većina snimljenih padova mogla da se izbegne da su se putnici držali za gelender.

Kompanija je u julu objavila snimke nezgoda koje su se desile na njenim stanicama zato što su ljudi bili pod dejstvom alkohola, između ostalog i snimak pijanca koji je pao na šine i završio ispod voza u pokretu.

(Blic)

Share this post: