Pazite, zabranjeno je: Ukoliko pokušate da unesete Kinder jaja u SAD platićete kaznu od 2.500$ – po komadu!?

Zabranjeno u SAD

Kinder jaja su zabranjena za prodaju i uvoz u Americi jer se smatraju opasnim za decu, prema regulativi Agencije za lekove i hranu FDA, koja datira još od 1938. godine.

Amerikanci pojedine suvenire ne smeju da unose u zemlju kada se vraćaju iz inostranstva. Iako je zabrana razumljiva za pojedine proizvode, poput absinta, na listi zabranjenih su i Kinder jaja.

Prema regulativi Agencije za lekove i hranu FDA, koja datira još od 1938. godine, u SAD se ne mogu prodavati slatkiši koji unutar sebe sadrže nejestivi deo.

Naime, s obzirom da se kapsula sa igračkom nalazi unutar čokolade, odnosno potpuno je okružena njome, Kinder jaja su zabranjena za prodaju i uvoz u Americi jer se smatraju opasnim za decu.

Takođe, osim Kinder jaja zabranjeno je uneti u zemlju pravi absint, kao i kubanske cigarete. Amerikanci su već pokretali peticije za ukidanje zabrana, ali bez većeg uspeha.

Kazna za pokušaj “krijumčarenja” Kinder jaja u Ameriku iznosi 2.500 dolara i to po jajetu. Carina u SAD je samo tokom 2011. godine zaplenila više od 60.000 komada.

(Telegraf)

Share this post: