Pogledajte: Deset korisnih i zanimljivih SAJTOVA za koje niste znali

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Korisnici “Redita“ podelili su neke od sjajnih sajtova, za koje možda niste čuli, a koji su veoma interesantni i korisni.

Evo nekih primera:

https://www.gifgif.io/

Na ovom sajtu možete da pretvorite bilo koji video sa Youtuba i gif. Samo ukucajte ili kopirajte URL adresu u naznačeno polje.

http://www.hemingwayapp.com/

Ovaj sajt je zanimljiv za one koji vole da pišu. Naime, samo kopirate ono što ste napisali u naznačeno polje, a on će vam označiti greške koje ste napravili (najbolje je za one koji znaju engleski). Pored toga, daće vam ocenu, reći koliko imate razumljivih ili nerazumljivih reči itd.

https://www.edx.org/

Ukoliko želite da naučite nešto novo, ovaj sajt ima listu kurseva koji se pohađaju na univerzitetima širom sveta, pa ih možete pohađati i vi, onlajn.

http://www.howmanypeopleareinspacerightnow.com/

Na ovom sajtu možete saznati na primer imena i zanimanja ljudi koji su trenutno u svemiru, kao i koliko dana su već tamo.

https://privnote.com/

Ovaj sajt omogućava vam da napišete i pošaljete poruku nekome, a koja će se nakon toga automatski uništiti pred njihovim očima. Korisno je ukoliko želite da pošaljete pasivno agresivni mejl na primer šefu.

https://www.duolingo.com/

Na ovom sajtu možete da izaberete neke od 22 jezika, i naučite pisanje, čitanje i osnove gramatike. Zanimljivo je, korisno i lako se uči.

http://www.supercook.com/#/recipes

Ukoliko ne znate šta biste mogli da spremite od namirnica koje imate u kući, ovaj sajt će vam pomoći. Samo ukucajte namirnice i sastojke koje imate u kući, i dobićete odgovor.

https://gethuman.com/

Ukoliko vam je neprijatno da razgovarate sa raznim operaterima, pogotovo ako morate i da se raspravljate, na ovom sajtu možete naći osobu koja će to uraditi umesto vas. Naravno, usluga se plaća.

http://downforeveryoneorjustme.com/

Ako imate problem da otvorite neku stranicu, na ovom sajtu možete da proverite da li je u pitanju problem kod vas ili je stranica ukinuta.

http://findtheinvisiblecow.com/

Ovo je sajt sa igricom, gde pomerate kursor kako biste pronašli nevidljivu kravu. Nije korisno, ali je zabavno.

(B92.net, Independent)

Share this post: