Predstavljamo vam najbizarnije misterije koje i danas kopkaju maštu i za koje niko još uvek nema rešenje

Ilustracija

Policijske serije koje su toliko popularne u poslednjih nekoliko godina sve su nas ‘navukle’ na rešavanje zločina i zagonetki.

Svi sada očekujemo da posle 40 minuta istraživanja policajci otkriju negativca i zadovolje pravdu. U stvarnom životu pak, ovo nije uvek slučaj, a neki događaji ostanu nerazjašnjeni decenijama.

Zapravo, često se dogode stvari za koje ni policija ni vlade država nemaju racionalna objašnjenja. Predstavljamo vam najbizarnije misterije koje i danas kopkaju maštu i za koje niko još uvek nema rešenje.

Misterija broda „Ourang Medan“

Foto: Imgur

U junu 1947. godine putnički brod „Ourang Medan“ u vodama Indonezije počeo je da šalje čudne pozive u pomoć brodovima u okolini, piše portal Viralnova. Jedna od poruka je glasila: „Svi oficiri, uključujući i kapetana su mrtvi, leže na palubi i mostu. Verovatno je cela posada mrtva“. A onda, nakon kraće pauze: „I ja sam mrtav“.

[adsenseyu1]

Američki brod „Silver Star“ čuo je poruku i došao da istraži slučaj. Jednom kada su se ukrcali na brod našli su sve članove posade mrtve, sa izrazom krajnjeg užasa na licima. Nakon što je američka posada pokušala da odšlepa „Ourang Medan“ do luke, na praznom brodu je u potpalublju izbio požar. „Silver Star“ je uspeo da se otkači malo pre nego što je brod duhova eksplodirao. Do danas nije razjašnjeno šta se zapravo desilo na ovom brodu ili bar vlade Amerike i Indonezije nikada tako nešto nisu objavile.

Karolin Valter

Foto: Imgur

Tragedija je iznenada zadesila uglednu porodicu Valter u Frajburgu u Nemačkoj 1867. kada je Karolin, devojka od samo 16 godina neobjašnjivo preminula. Njena sestra je tražila da se na grobu napravi jeziva replika Karolin u prirodnoj veličini kako leži u postelji.

Neobjašnjiv deo? Poslednjih 148 godina neko ostavlja cveće ispod kamene ruke skulpture tragično preminule devojke.

Misterija nestanka deca Soderovih

Foto: Imgur

Na Badnje veče 1945. godine miris dima je probudio članove porodice Soder. Džordž i Dženi Soder pobegli su sa četvoro svoje dece, ali pet je ostalo u kući koja je potpuno izgorela. Ipak, nakon istrage nije pronađeno nijedno telo. Policija je smatrala da je ovo nemoguće jer je kuća izgorela suviše brzo da bi tela nesrećne dece bila kremirana.

[adsenseyu1]

Porodica je postavila bilborde, bili su uključeni i mediji, ali od dece nije pronađen nikakav trag.

A onda, 20 godina nakon požara, Soderovi su mejlom bez povratne adrese primili sliku. Činilo se na je na njoj Luis, jedno od dece koje su navodno izgorela u požaru. Na poleđeni je pisalo: Luis Soder. Volim brata Frenkija. Ilil dečaci A90132 (ili A90135). Nesrećni roditelji su pokušali da ponovo istraže sudbinu svoje dece, ali umrli su ne otkrivši šta se zaista dogodilo.

Hinterkaifek

Foto: Wikipedia

U malom bavarskom selu nedaleko od Minhena u nemačkoj, šezdesettrogodišnji Andreas Gruber, njegova žena Cesilija, njihova ćerka Viktorija, njeno dvoje dece, Cesilija i Jozef, i sluškinja su ubijeni jedne večeri 1922. godine. Ubica nikada nije uhvaćen.

Pre ubistva, porodica je prijavila neke čudne pojave na svom imanju. Čuli su jezive zvuke na tavanu, pronađeni su neobjašnjivi otisci stopala, a iz kuće je nestao jedan set ključeva. Po kraju se pričalo da je najmlađi Jozef sin Andreasa i njegove ćerke sa kojom je živeo u incestoidnoj vezi.

Kada je policija došla da istraži slučaj, jedini dokaz koji su uspeli da pronađu bilo je oružje kojim su ubistva počinjena – pijuk. Posle autopsije utvrđeno je da je Viktorijina ćerka, tek devojčica ubijena tek posle nekoliko sati. Ležala je pored tela i očigledo pre smrti isčupala sebi kosu od užasa koji je videla. Ubica je navodno u kući pored ubijenih tela proveo celu noć, ložeći vatru kako bi mu bilo toplo, a pre nego što je otišao nahrani je sve životinje na imanju.

Zagonetka „YOGTZE“

Foto: Imgur

Gunter Stoll je pre smrti 1984. godine stalno svojoj ženi ponavljao da su mu „ONI“ za petama. Ovaj prehrambeni tehničar iz Nemačke ipak, nikada nije objasnio ko su to tačno „oni“. U noći kada je umro bio je sa svojom ženom kada je odjednom povikao: „Konačno shvatam!“ i nekoliko puta na papiru zapisao „YOGTZE“. Pre nego što je žena stigla išta da pita, Gunter je seo u kola i odvezao se negde.

Njegovo telo je pronađeno u jarku nedaleko od grada u kome su živeli oko 3 ujutru iste noći. Još uvek je bio u svom Volksvagenu, ali je bio potpuno go! Autopsija je pokazala je je imao povrede nastale pre udesa i da ga je neko pregazio. Inspektori su zaključili da je telo naknadno stavljeno u kola i gurnuto u jarak. Ipak, sva ostala pitanja nisu dobila odgovor. Prvo od mnogih bilo je naravno, šta je „YOGTZE“ značilo?!

Benedeto Supino, Ljudska Baklja

Foto: Imgur

Ne tako davne 1982. godine, mladi Benedeto Supino iz Španije je mirno čitao strip kada je, odjednom, počeo da gori! Još čudnije, vatra mu nije mogla ništa! Kao jedan od njegovih omiljenih superheroja, činilo se da ima magične moći koje, za razliku od svojih idola, nije mogao da kontroliše.

I u danima koji su usledili Benedetova odeća bi neobjašnjivo počinjala da gori dok bi spacao, a električni uređaji u njegovoj blizini bi se sami uključivali. Na fotografiji se vidi kako drži uzorak svoje izgorele košulje. Naučnici ni do danas nisu uspeli da objasne šta je bio uzrok ovim neobičnim pojavama, ali su one, iznenada kako su se i pojavile, jednostavno jednog dana nestale.

Misteriozna smrt planinara na Uralu

Foto: Wikipedia

Devet iskusnih planinara pronađeno je mrtvo 1959. godine na planini Ural u Rusiji. Ono što je zbunjuje istraživelje i danas je činjenica da je njihov šator pronađen rastrgnut IZNUTRA! Pronađeni su otisci bosih stopala u snegu kako nestaju u šumi i dva tela obučena samo u donji veš.

Foto: Wikipedia

Istražitelji su otkrili još tri leša u snegu nedaleko od kampa. Tek dva meseca kasnije, u jaruzi na nekih 75 metara od mesta zločina otkrivena su poslednja četiri tela. Bila su obučena u svu nestalu odeću drugih planinara.

(Dnevno.rs)

Share this post: