Prepoznali nestalog sina u novinskom članku o beskućnicima

beskucnik02apfoto-jacquelyn-martin_f

Dvadesetogodišnji Nikolas A. Simons, koji je prvog januara nestao u Njujorku, pronađen je u Vašingtonu nakon što su roditelji ugledali njegovu sliku objavljenu uz članak u listu “USA Tudej”. Simons je prvog dana nove godine izašao iz kuće u Grisu, kod Ročestera, i nije se vratio, pa su zabrinuti roditelji počeli da ga traže preko novina i Fejsbuka.

Kada su Pol i Mišel Simons juče u novinama ugledali fotografiju beskućnika umotanog u ćebe, samo nekoliko ulica od američkog Kapitola, prepoznali su u njemu svog sina i obavestili lokalnu policiju. Oni su stupili u vezu s policijom u Vašingtonu, koja je locirala Simonsa, nakon čega je, “iz predostržnosti” odveden u bolnicu.

“Simons je nađen pošto ga je u Vašingtonu slikala novinarka ‘Asošijeted presa’”, navodi se u saopštenju policije. “Fotografija je objavljena u listu ‘USA tudej’ i Simonsova porodica ju je videla i prepoznala sina.”

[adsenseyu5]

“Nik je živ, ali očigledno nije dobro”, napisala je njegova majka na Fejsbuku nekoliko sati pre nego što joj je sin lociran. “Dovešćemo ga pod okrilje doma gde će biti siguran. Ovo je najlepši dokaz božje ljubavi koji sam ikada iskusila. Ne mogu da iskažem rečima kako se osećam.”

Simonsova fotografija je samo jedna od 126 slika ‘Asošijeted presa’ snimljenih kako bi propratile tekstove o hladnom vremenu širom zemlje, tako da su roditelji i njihov sin imali neverovatnu sreću što je redakcija odlučila da objavi baš njegovu sliku.

Kada je u nedelju oko 10.50 h ugledala bratovljevu sliku u novinama, Hana Simons je tvitovala novinarki “USA tudej” Natali Diblazio, koja je napisala članak. Nakon njihovog telefonskog razgovora, Diblaziova je tražila od urednika fotografije da stupi u vezu s Martinovom, a ona je kontaktirala sa sestrom nestalog mladića.

Kada je Nikolas najzad pronađen, njegova majka je napisala na Fejsbuku da je krenula po njega u Vašington.

“Bog je napravio ovu sliku, Bog nam je pomogao da ga nađemo”, napisala je ona. “Moje dete izgleda tako izgubljeno i u vremenu koje mi ostaje činiću sve da mu bude dobro.

(Blic)

[adsenseyu1]

Share this post: