Prevario celu Italiju: Bio na bolovanju 35 godina, pa otišao u penziju!?

Prevario celu Italiju

Italijan Karlo Kani, po zanimanju rudar, uspeo je da uz pomoć lekara da povuče za nos ni manje ni više nego državu Italiju!

Karlo je još od davne 1980. godine, pa sve do momenta kada je stekao sve potrebne uslove za penzionisanje, bio navodno bolestan, pišu Večernje novosti. Lepo je zbog klaustrofobije otišao na bolovanje na kojem je ostao – punih 35 godina. Zapravo, nikad se nije ni vratio na posao – s bolovanja je 2006. otišao pravo u penziju, piše portal Njuz 24/7.

Da stvar bude bizarnija, Karlo jedva da je radio u rudniku nekoliko dana pre nego što je otišao kod doktora da se žali kako mu je teško na poslu.

„Rudarstvo mi se nikad nije svidelo. Priznajem, došao sam do penzije ne radeći nikad ništa. Uvek sam radio sve što sam mogao samo da ne bih sišao u jamu. U tome su mi dosta pomogli ovi naši doktori“ izjavio je Karlo.

On se čitavih 35 godina na raznorazne načine izvlačio da bi produžio bolovanje. Otišao je na bolovanje zbog klaustrofobije, pa ga je produžio zbog hemoroida, usledile su muke zbog amnezije i tako redom, a kad bi mu zafalilo bolesti, utrljao bi ugljenu prašinu u oči kako bi izgledao bolesno.

„Uglavnom sam ostajao kod kuće i slušao džez. Mnogo volim tu muziku. Ipak u poslednjih nekoliko godina uživao sam sedeći na fotelji i ne radeći baš ništa“, pošteno priča Karlo.

Mediji u Italiji su jedva dočekali ovaj slučaj, kako bi ukazali na mnoge rupe u zakonu o radu, koje Italijani veoma rado koriste, ne bi li se nekako nakačili na grbaču države.

(Kurir)

Share this post: