Priča koja je rastužila svet: Oproštaj od prijatelja

Foto: Cause4paws / facebook.com/cause4pawsLA

Rastanak od dugogodišnjeg prijatelja jedan je od najtežih trenutaka u životu svakog vlasnika ljubimca. Čarls Gilijam, nažalost, morao je da se oprosti od psa nakon jedanaestogodišnjeg druženja.

Potresna fotografija tog tužnog trenutka obišla je i u srce dirnula sve ljubitelje životinja. Priča o prijateljstvu koje je prošlo kroz mnoge brodolome fascinantna je, ali ne iznenađujuća svakome ko ima psa.

Naime, Čarls je pre nekoliko godina izgubio posao, kuću i postao beskućnik. Jedino što mu je dozvoljeno da zadrži bio je njegov pas. Iako je na ulici bilo hladno, vruće, opasno, mokro, iako ih je glad morila, pas mu nijednog trenutka nije okrenuo leđa.

Pre dve godine ponovo im se sreća osmehnula i konačno su spavali u toplom i suvom domu. Međutim, godine su već učinile svoje i pas se razboleo, zbog čega nije mogao da pomera noge, niti se osloni ni na jednu šapu.

Čarls je rešio da sakupi novac za najbolju veterinarsku negu. U tome mu je pomoglo društvo za zaštitu životinja Cause4Paws. Ipak, kada su otišli kod veterinara, dobili su odgovor koji nikako nije bio utešan.

„Pas je trpeo velike bolove, a operacija ne bi mogla da mu pomogne. Samo bi ga dodatno mučila i crpla njegovu snagu. Moguće da se ne bi ni probudio iz kome, a ovako bar ima priliku da se oprosti od svog dugogodišnjeg prijatelja. Te odluke su najteže na svetu, ali onda shvatite da je vreme da ih pustite od sebe“, priča veterinar.

Čarls je rešio da prikupljeni novac upotrebi kako bi što lepše ispratio najvernije biće koje ga nikada nije izneverilo niti osudilo.

„Nisam mogao da dozvolim da završi na nekoj gomili đubreta. Rešio sam da sakupljeni novac potrošim na njegovu kremaciju i sahranu njemu dostojnu“, priča Čarls ističući težinu odluke da pomogne svom voljenom biću i uspava ga.

(Zivotinje.rs)

Share this post: