Put Meseca kreće prvi reklamni materijal! – VIDEO

(VIDEO)

Prvi komercijalni proizvod biće isporučen na drugi svet u marketinške svrhe, a to će se desiti u oktobru 2015. godine. Specijalno dizajnirana konzerva, sa sportskim prahom i dečijim željama, putovaće 380.000 kilometara do najbližeg suseda u Svemiru.

Japanski proizvođač pića “Otsuka” poslaće titanijumsku konzervu tešku jedan kilogram na Mesec, sa sportskim napitkom u prahu i dečijim snovima u njoj.

Specijalno dizajnirana konzerva, sa “Otsuka” prahom, postaviće novu granicu za čovečanstvo. Prvi komercijalni proizvod biće isporučen na drugi svet u marketinške svrhe.

Konzerva će biti dopremljena na mesečevu površinu u prvoj privatnoj planiranoj misiji, koja će se desiti u oktobru 2015. godine.

Kompanija “Otsuka” se nada da će ovaj podvig inspirisati mlade ljude da postanu astronauti, da bi mogli da putuju 380.000 kilometara do najbližeg svemirskog suseda, otvore konzervu i probaju puder.

Pored njega, titanijumska konzerva sadržaće želje mališana širom Azije koje su poslate kompaniji i biće ugravirane na srebrni disk.

Kapsula će biti dostavljena na Mesec raketom “Falkon 9″, a dizajnirana je kao sredstvo koje može da se upotrebi više puta za putovanja u svemir za Ilon Maskov “SpaceX”.

Do sada je raketa tri puta uspešno snabdela Međunarodnu svemisku stanicu, a ovo će biti prvi put da jedna od njihovih raketa uspešno sleti na Mesec.

Nakon što raketa “Falkon 9″ stigne na odredište, a treba joj 4,5 dana, konzervu će spustiti na površinu Meseca privatna kompanija “Astrobotik Tehnolodži Grifin”. Kompanija ima viši cilj od toga da samo spusti konzervu na površinu Meseca.

Naime, žele da osvoje nagradu “Gugls Lunar Iks” koju dobija prva kompanija koja dostavi aparat na Mesec koji može da putuje 500 metara po površini i da pošalje fotografije visoke definicije na Zemlju.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=88q3ZoYUKEg

(theverge, Telegraf)

Share this post: