SAD: Panični pozivi građana koji su prijavljivali misteriozne svetleće objekte na nebu – VIDEO

NLO?

Celog vikenda sa svih krajeva od zapadne do istočne obale SAD službama pomoći stizali su panični pozivi građana koji su prijavljivali misteriozne svetleće objekte na nebu.

Iskusni posmatrači kažu da nije reč o meteorima jer se kreću presporo, a neki idu tako daleko da tvrde da se radi o tajnom testiranju raketa ili o padu svemirskog otpada na zemlju, piše Dejli mejl.

Nijedna od ovih „teorija“ za sada nije potvrđena, a NASA i Pentagon uporno ćute. Međutim, društvene mreže zatrpane su raznim komentarima.

„Navikao sam ujutro da viđam avione s upaljenim svetlima, ali je ovo bilo drugačije. Iz ovih objekata nešto je izlazilo, a tu ne mislim na svetlost. Kao da se iz njih nešto raspršivalo“ – komentisao je jedan od posmatrača sa zapadne obale SAD, koji je svetleće objekte video u subotu.

Već u nedelju pojava se preselila i na istočnu obalu tako da su dojave počele da pristižu na području od Pitsburga do Njujorka. Američko društvo za proučavanje meteora bilo je zatrpano prijavama da se na nebu vidi bela ili žuta svetlost.

 Bing Kvok: Neobično što je objekat ostavljao dug rep, Foto Printscreen ytBing Kvok: Neobično što je objekat ostavljao dug rep, Foto Printscreen yt

„Pregledao sam postove na stranici Društva i video dojave o padu velikog belog objekta s neba. Neobično je to što je imao veliki rep“, kaže Bing Kvok s kalifornijskog prirodnjačkog fakulteta. Dodao je i to kako mu za detaljniju analizu ipak treba malo više dokaza.

Za razliku od njega, Džeral Mekigan iz svemirskog centra u Oklandu ponudio je rešenje koje više zvuči senzacionalistički..

Džeral Mekigan: Moglo bi da bude svemirsko đubre ili testiranje rakete, Foto Printscreen ytDžeral Mekigan: Moglo bi da bude svemirsko đubre ili testiranje rakete, Foto Printscreen yt

„Smatramo da se možda radi o svemirskom otpadu koji je izašao iz orbite i ušao u atmosferu, ili je o nekoj vrsti testiranja raketa.“

Ovu poslednju teoriju demantovali su iz baze američkog ratnog vazduhoplovstva u Vandenburgu, odakle su poručili da ovog vikenda nisu testirali nikakve rakete.

(Kurir)

Share this post: