Severna Koreja: Ovo je 10 neporecivih istina u ovoj zemlji

Frizura je najbitnija

Pristup internetu, kakvog svi danas poznajemo, u Severnoj Koreji je zabranjen, a to je s ciljem „zaštite od lošeg uticaja Zapada“. „Lakše“ je živeti u mraku te komunističke zemlje.

Severna Koreja je nesumnjivo zemlja koja se prostire iza čelične zavese, ogrnuta snažnom cenzurom i upravljanjem mislima naroda. Poželite li otputovati u tu komunističku zemlju pod palicom samovolje njenih vođa, zaboravite na svoj mobilni telefon, pristup internetu ili kakvu knjigu koja govori o zapadnom načinu života ili pak onom korejskom. U svakom slučaju, s tim ćete se svojim stvarima morati pozdraviti već pri prvom susretu s carinicima.

Severna Koreja je, bez preterivanja, kao nijedna druga zemlja na svetu. Kada bismo posmatrali indeks demokratičnosti na skali od 1 do 100, Severna Koreja bi zauzela 8. mesto. Reč je o zemlji sasvim zatvorenoj prema ostatku sveta, fizički i virtualno, a upravo to dopušta da njen vođa upravlja zemljom prema vlastitim pravilima, koliko se god ona ostatku sveta činila smešnim ili besmislenim.

Vođa Severne Koreje, naprosto, nastoji stvoriti svet na temelju vlastite propagande i laži koje se narodu predstavljaju kao „istine“ u koje moraju verovati. Dakako, možemo se pitati šta je s njihovim zdravim razumom i razmišljanjem o pravoj istini. Dopušteno im je razmišljati, ali svoje sumnje ni slučajno ne smeju izneti javno, naglas, jer se izvrgavaju potencijalnom proterivanju na kojekakve osame ili koncentracione logore.

Narod Severne Koreje iz nje ne može pobeći ni virtuelno. Naime, zatvoreni su u domaću mrežu koja nema izlaz prema internetu kakvog svi poznajemo, odnosno world wide webu. Pristup njemu ima samo vlada. Većina mlađih, a i starijih u toj zemlji nisu čuli za Elvisa Preslija, dok su za Bitlse eventualno negde čuli.

Uz nekoliko ostatku sveta urnebesnih i neshvatljivih laži u koje Severnokorejci veruju, kao primer navodimo i činjenicu da misle da se trenutno nalaze u 103. godini, a ne 2015. kao ostatak sveta jer su naterani verovati da se godine broje od rođenja Kima Il Sunga.

Najbizarnije se „istine“ u koje je narod Severne Koreje nateran verovati odnose na bivšeg vođu, Kim Džong-Ila, ali i sadašnji vladar Kim Džong-un predstavnik je bizarnih nametnutih laži. Izdvajamo 10 najsmešnijih laži u koje je narod iza čelične zavese nateran da veruje

1. Amerika je započela Korejski rat. Štaviše, Amerikanci neprestano vrebaju s ciljem napada na Severnu Koreju, a Južna je Koreja već pod njihovom okupacijom.

2. Kim Džong-Il rodio se natprirodnim putem na svetoj planini Mt. Baekdu u tajnom vojnom kampu. U trenutku njegovog rođenja nova je zvezda obasjala celo nebo i godišnje se doba iznenada promenilo iz zime u proleće, a na nebu su se pojavile dve duge. Taj podatak stoji i u njegovoj službenoj biografiji.

3. Kim Džong-Il je modna ikona, a to je postao 2010. godine kada je njegov stil odevanja postao globalni fenomen. Čisto s ciljem vizualizacije, on se odevao u jednobojne majice s „cifom“ i pantalone u istoj boji, bez ikakvih dodataka ili ukrasa, obično maslinastozelene boje.


4. Kim Džong-Il je voljen, i Severnoj Koreji zavide sve zemlje sveta
i slave dan njegovog rođenja.

5. Kim Džong-Il je izumeo hamburger.

6. Kim Džong-Il je najbolji igrač golfa i kuglanja na svetu, a to je postao 1994. godine.

Kim Džong-un

7. Kim Džong-II je čaroban. U njegovoj službenoj biografiji stoji da nije nikada išao u WC jer nije morao. Ta je „činjenica“ najšire poznata širom Severne Koreje.

8. Kim Džong-II je izlečio nizak rast. Naime, proširio je vest o tome da je otkrio lek protiv niskog rasta i 1989. je na događaju zvanom „Svetski festival mladih i studenata“ okupio niske ljude i dao im taj „lek“. Reč je zapravo bila o potezu za deportovanje pa je sve okupljene niskog rasta deportovao na ostrva kako svoje gene niskog rasta ne bi širili na ostatak populacije. Ironično, i sam Kim Džong-II je niskog rasta.

Kim Džong-un

9. Kim Džong-II je ekstremno nadaren. Naučio je da hoda već sa tri nedelje starosti, a sa osam da govori. Za vreme studija napisao je 1.500 knjiga i napravio šest opera.

10. Pristup internetu kakvog svi danas poznajemo u Severnoj Koreji je zabranjen, a to je s ciljem „zaštite od lošeg uticaja Zapada“. „Lakše“ je živeti u mraku te čelične, komunističke zemlje.

(Dnevno.hr)

Share this post: