Škotska u panici: Da li je čudovište iz Loh Nesa uginulo?! – VIDEO

Da li je uginulo?

Poslednjih 18 meseci bio je najduži vremenski period od 1925. godine bez „potvrđenih“ viđenja čudovišta iz Loh Nesa, a Škot koji beleži sva „pojavljivanja“ polako počinje da brine.

Kako je za BBC rekao Geri Kambel, koji se 17 godina beleži sve vezano za ovo mitsko stvorenje iz škotskog jezera, u poslednjih 18 meseci nije bilo ni jednog opažanja.

Dva navodna opažanja prošle godine odbačena su kada je utvrđeno da se radilo o talasima koje je izazvao čamac i – patka. Kambel je sastavio popis opažanja ‘Nesi‘ koji seže čak 1.500 godina u prošlost, te je vrlo uznemiren jer se ne zna gde je stvorenje nestalo.

Čudovište iz Loh Nesa još zvano Nesi ili Nes (galski Niseag) je stvorenje ili grupa stvorenja za koje se govori da žive u jezeru Loh Nes, dubokom čistovodnom jezeru koje se nalazi blizu grada Invernes u severnoj Škotskoj.

Nesi je kategorizovan kao jezersko čudovište od legendarnih zveri. Zajedno sa Bigfutom i Jetijem je jedna od najvećih misterija kriptozoologije.

Mnogi naučnici i stručnjaci smatraju dokaze za Nesino postojanje ili varkom ili krivom identifikacijom. Ali zato ljudi koji žive tamo, veruju u Nesi zato što se tamo događaju misteriozne stvari koje ih jako uplaše.

[adsenseyu1]

Prvi put je viđeno davne 565., a prva fotografija je snimljena 1933. godine.

„Ovo su veoma uznemirujuće vesti i ne znamo gde je Nesi otišla. Broj viđenja se smanjuje od početka novog veka ali ovo je prvi put u 90 godina da Nesi uopšte nije primećena“, izjavio je on za BBC.

Tri navodne fotografije misterioznog čudovišta koje su se pojavile prošle godine zapravo su prikazivale talas, patku dok treća uopšte nije ni slikana na jezeru Loh Nes.

Međutim, Ber Kembel, staratelj za Nesijeva pojavljivanja veruje da je čudovište samo rešilo da uzme odmor i napravi pauzu.

„Ubeđen sam da je Nesi samo napravila malu pauzu i da ćemo je itekako videti ove godine“, tvrdi ovaj Škot.

Kembel je izjavio da je do sada zabeleženo 1.036 pojavljivanja a neka od njih su zabeležena i u 2012. godini.

Sa druge strane, Visoka sveštenica belih veštica ima drugačije objašnjenje za odsustvo poznatog čudovišta iz objektiva fotoaparata.

Lično verujem da je Nesi duh dinosaurusa. Međutim, duh tog stvorenja je poslednjih godina toliko eksploatisan da sam odlučila da obavim egzorcizam i zato više ne viđamo čudovište iz Loh Nesa“, izjavila je on za list Scotsman i dodala da planira da skine kletvu ovog leta.

[adsenseyu2]

(Jutarnji, B92)

Share this post: