SLOBODA POSLE 50 GODINA U OKOVIMA: Slon Radžu plakao kad su mu skinuli lance – VIDEO

цриинг-слон-рају-спасена-ланчани-50-година-6

Posle 50 godina zatočeništva tokom kojeg je prošao pravu golgotu trpeći glad, batine i zlostavljanje, slon Radžu Slon je bio vezan lancem dan i noć, a često je i fizički zlostavljan.

Njegove noge su krvarile zbog oštrih okova, a živeo je od onog što su mu davali prolaznici i turisti. Kako bi utolio glad ponekad je jeo papir i plastiku.

Ipak, njegovim mukama je prošle sedmice došao kraj, jer su ga pod okriljem noći spasli aktivisti britanske organizacije „Wildlife SOS“ za zaštitu životinja u Indiji.

цриинг-слон-рају-спасена-ланчани-50-година-2

Njegovi spasioci rekli su da je plakao kada su ga oslobodili, a eksperti su potvrdili da slonovi mogu plakati baš kao i ljudi.

Slonovi su inteligentne i emotivne životinje. Dokazano je da pokazuju emocije i osećanje sreće, kao i patnje.

цриинг-слон-рају-спасена-ланчани-50-година-5

Radžu je plakao kad je oslobođen, tako da je jasno kakvu je torturu preživeo. Dok mu nismo pomogli, on nije znao kakav je osećaj hodati bez okova.

цриинг-слон-рају-спасена-ланчани-50-година-7

Ovo je zaista jedan tužan slučaj. Ipak, Radžu danas zna kako je biti slobodan. On više neće patiti“, rekla je portparolka organizacije.

Veruje se da je Radžu imao oko 27 različitih vlasnika, a od poslednjeg je zaplenjen.

цриинг-слон-рају-спасена-ланчани-50-година-8

Udruženje „Wildlife SOS“ pokrenulo je kampanju prikupljanja novca za pomoć Radžuu, kako bi on mogao da nastavi da živi u rezervatu sa ostalim slonovima.

цриинг-слон-рају-спасена-ланчани-50-година-1

Konačno na slobodi

POGLEDAJTE VIDEO:

Share this post: