Smešno ali istinito: Radi eksperimenta vojnicima davali LSD, potom je usledio potpuni haos! (VIDEO)

Za vreme Hladnog rata vojne sile su na svakakve načine pokušavale da pronađu oružje u onesposobljavanju svojih neprijatelja, a pojedini su išli i toliko daleko da su svojim vojnicima davali psihoaktivne supstance.

Printskrin: Youtube/An array of unordinary things.

U sklopu eksperimenta koji se vršio 1963. godine, naučnici su vojnicima Velike Britanije, koji su bili na vojnoj vežbi, dali opojnu drogu LSD. Sve ovo se radilo samo s jednim ciljem – da se dokaže da će uz pomoć nje onesposobiti svog neprijatelja.

Tokom Hladog rata, vojne sile su htele da saznaju da li će uz pomoć LSD-ja uspeti da onesposobe neprijateljske trupe.

Ovaj kratak video, koji je u isto vreme i smešan i šokantan, prikazuje nesrećni pokušaj britanskih vojnika da izvrše vojnu vežbu.

Naime, pedeset minuta od uzimanja droge, komunikacija putem radija je postala otežana, čak u nekim momentima i nemoguća, ali su se oni i pored dejstva LSD-ja trudili da ne izgube osećaj odgovornosti.

Međutim, nakon sat vremena i deset minuta sledi potpuni haos. Jedan vojnik je totalno izgubio razum i počeo da se penje uz drvo oponašajući pticu, a komandant trupe je u tom momentu odustao od vojne vežbe uz obrazloženje da ne može više da kontroliše ni sebe ni njih i prasnuo u smeh.

Pogledajte video:

(Telegraf)

Share this post: