Snimljen Jauvi, australijska verzija Bigfuta! – VIDEO

Smatraju ga australijskim pandanom čudovišta iz Loh Nesa, zovu ga ‘Jauvi’, a videli su ga mnogi, od čitavih porodica do političara.

Reks Gilroj, lovac na Jauvija, veruje da je pronašao dokaz koji pokazuje da je severnoamerički Bigfut daleki rođak čudovišta iz australijskih šuma. On kaže da je identifikovao četiri različite vrste Jauvija, koje predstavljaju podvrste homo erektusa.

– Američki i kanadski istraživači ‘zakačili’ su se samo za Bigfuta, a jasno je da je on rođak našeg homo erektusa. To možete videti na osnovu sličnosti otisaka Jauvijevih stopala – kaže Gilroj.

On radi na istraživanju i prikupljanju dokaza o šumskom dvonogom čudovištu već 63 godine, i dodaje da je još u vreme Aboridžina bilo prijavljenih slučaja da je ova pojava viđena.

– Razlog zbog koga toliko mnogo lovaca nisu uspeli da ga pronađu jeste zato što su tražili veliko, kosmato čudovište koje ne postoji – objašnjava Gilroj, koji je jedan od desetine stručnjaka koji će u maju govoriti o paranormalnim pojava na godišnjoj konvenciji u Australiji.

„Aboridžini širom Australije su, naime, kada bi govorili o toj spodobi, koristili izraz ‘dlakavi čovek’. Homo erektus može biti različite visine.“

Prva spominjanja Jauvija potiču iz sredine XIX veka, i od tada ovo biće predstavlja trajni mit australijske kulture, na isti način na koji su Bigfut, Loh Nes i Jeti pokrenuli decenijska istraživanja u cilju da se dokaže da postoje, ili, pak, da se opovrgnu glasine o njihovom postojanju.

Uprkos tome što je prikupio desetine dokaza o Jouvijem otiscima stopala tokom proteklih godina, Gilroj se slaže da misterija neće biti rešena sve dok se ne pronađe biološki dokaz.

Jauvi je primećen u velikom broju mesta u Austrailiji, prvenstveno u regionu Blu Mauntinsa u Novom Južnom Velsu, Australijskim Alpima u Viktoriji, na Severnoj Teritoriji i Springbruku u jugoistočnom Kvinslendu.

Ali, u zemlji koju su uzduž i popreko prošpartali džipovi, zaista je čudno da niko još nije naleteo na njega i udario ga, ili bar mogao da ga korektno fotografiše.

(Blic)

Share this post: