Treba vam novac? Ovi poslovi su pomalo neobični, ali dobro plaćeni!

Ilustracija

Ako još čekate na posao i niste sigurni koji je vaš životni poziv, evo nekoliko profitabilnih poslova i ideja.

Međunarodni oglas za profesionalnog pušača marihuane, koji je nedavno odjeknuo u javnosti, samo je jedno od brojnih neuobičajenih zaposlenja, a na kojima se veoma dobro zarađuje.

Anketa zagrebačke TV N1 pokazala je da se spavanjem ili konzumiranjem paste za zube mesečno može inkasirati između 1.500 i 3.000 dolara.

1. Degustator hrane

Profesionalni degustatori hrane kompanijama daju informacije o ukusu gotovo svega – od hrane do paste za zube, pa čak i pseće hrane. Godišnje se na ovom poslu može zaraditi do 60.000 dolara.

2. Profesionalni spavač

Nekoliko firmi tražilo je radnika za ovaj posao. Jedan hotel u Finskoj zaposlio je osobu da spava 35 dana u 35 različitih soba hotela. NASA je tako platila 18.000 dolara dobrovoljcu koji je ležao sedam dana u uslovima mikrogravitacije.

3. Čistač mesta zločina

Mesta zločina mogu biti prilično traumatična, posebno za ljude sa slabom probavom, ali to nije problem za čistače koji uklanjaju ljudske ostatke. Za ovaj posao plaća se i do 80.000 dolara godišnje.

4. Model za delove tela

Ako imate lepe ruke, stopala ili kožu možete dobro zaraditi. Naime delovi tela se koriste za reklamne kampanje, a to se plaća do 2.000 dolara dnevno.

5. Životni trener

Životni treneri obično imaju diplomu iz psihologije, a sarađuju sa svima – od političara do glumaca. Njihov posao svodi se na to da svojim klijentima pokažu kako da poboljšaju kvalitet svog života. Prosečna plata im je oko 20.000 dolara.

6. Igrač video-igrica

Njihov posao je da igraju nedovršene video-igre i da u njima traže propuste pre nego što se puste na tržište. Za ovaj posao plaćeni su do 14 dolara po satu.

7. Forenzički računovođa

Ovi forenzičari na teren izlaze s kalkulatorom i notesom jer se bave finansijskim kriminalom, pranjem novca i sivom ekonomijom. Zapošljavaju ih advokatske kancelarije i finansijske institucije, a plata im se penje i do 150.000 dolara.

(Dnevno.rs)

Share this post: